Af - 03/10-16 12:01; Opdateret: 03/10-16 12:17

Minister: Læger skal stoppe med morfin over telefonenMinister: Læger skal stoppe med morfin over telefonen

Sagen om den tidligere borgmester Thomas Banke, der har fået morfin ni gange i andens identitet får sundhedsminister Sophie Løhde til at indskærpe regler over for vagtlæger.

storybild

Sophie Løhde indskærper, at vagtlæger ikke må udskrive vanedanende medicin over telefonen. (Billede: Claus Bech)

Fremover skal det ikke være muligt, at få udskrevet vanedannende medicin over telefonen.

Så klar er meldingen fra Sundhedsminister Sophie Løhde (V) efter, at metroxpress fredag kunne fortælle, at tidligere borgmester i Fredericia Thomas Banke har fået en bøde, for at have misbrugt en vens identitet til ni gange at få vagtlæger til at udskrive morfin.

- Vi skal have stoppet det her. Jeg forventer, at regionernes vagtlægechefer indskærper over for vagtlægerne, at det ikke er i orden at udskrive vanedannende medicin på baggrund af telefonsamtaler, skriver Sophie Løhde til metroxpress.

Sundhedsstyrelsens retningslinierne for vagtlæger siger ellers klart, at afhængighedsskabende lægemidler kun kan ske ved personligt fremmøde.

- Ordination skal kun finde sted efter personlig konsultation, og lægen skal sikre sig patientens identitet.

Metroxpress har hørt seks telefonsamtaler, hvor Thomas Banke har ringet til læger i Region Sjælland og fået udleveret morfin i en andens navn. Her svarer vagtlægechef Henning Orsholt:

- Hvis der er som anført af MX, er der læger der har overtrådt gældende regler. Identitetstyveri opleves periodevis og anmeldes altid til politiet, skriver han.

Også Region Syddanmark har haft sager, hvor misbrugere bruger stjålne identiteter.

- Det sker et par gange om året, at vi oplever folk, der forsøger at misbruge andres identitet for at få afhængighedsskabende medicin. Vi har også haft et par sager, hvor folk har valgt at politianmelde det. Men normalt er det ikke en limpind, som vi hopper på,” siger vagtlægechef Ole Holm Thomsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx