Af Lars Dinesen - 01/09-15 06:30

Rektor: Regeringen skal hjælpe os med at finde besparelserRektor: Regeringen skal hjælpe os med at finde besparelser

Københavns Universitet mener, at regeringens sparekniv skal følges op af plan for afbureaukratisering.

storybild

Rektor Ralf Hemmingsen. I dag kl. 12.00 inviterer Københavns Universitets bestyrelse til pressemøde på baggrund af bestyrelsens behandling af Kammeradvokatens undersøgelse af Penkowa-sagen. Tid: Tirsdag den 22. marts 2011 kl. 12.00 ??? 13.00 (pressen har adgang til lokalet fra kl. 11.00). Sted: Brandesauditoriet i Københavns Universitets hovedbygning på Frue Plads (find vej ved at bruge hovedindgangen, gå op på 1. sal, dreje til højre og følge gangen til den slutter). (Billede: Polfoto/Adrian Joachim)

Hvis de danske universiteter skal spare milliarder af kroner på uddannelserne over de kommende år, skal regeringen hjælpe dem med at komme af med en masse bureaukratiske regler.

Det mener ledelsen på Københavns Universitet, der opfordrer regeringen til at spille ud med en plan for afbureaukratisering af universiteterne.

Regeringen vil fjerne 3,3 milliarder kroner fra de videregående uddannelser og har blandt andet begrundet besparelsen med, at der er gode muligheder for at administrere mere enkelt på området.

Gymnasier: Milliardbesparelser vil føre til færre fag
Gymnasier: Milliardbesparelser vil føre til færre fag

- Hvis vi skal fastholde forskningens og uddannelsernes kvalitet, er det afgørende, at staten løsner sin bureaukratiske detailstyring af universiteterne, siger rektor på Københavns Universitet Ralf Hemmingsen i en pressemeddelelse.

- Vi opfordrer uddannelsesminister Esben Lunde Larsen til hurtigst muligt at indkalde til drøftelser af, hvordan vi kan lette de stadig større administrative byrder. Vi er langt over grænsen for reguleringer, analyser og afrapporteringer, tilføjer han.

Uddannelsesminister Esben Lunde Larsen (V) oplyste lørdag, at uddannelsessektoren de næste fire år vil blive afkrævet besparelser på to procent årligt. Dermed vil der være anslået 8,7 milliarder mindre til rådighed på hele uddannelsesområdet.

En god start modvirker frafald på studiet
En god start modvirker frafald på studiet

Fagfolk om sparekrav: Det kommer til at koste dyrt
Fagfolk om sparekrav: Det kommer til at koste dyrt

- Der er ingen, der skal bilde mig ind, at de institutioner, der i dag er kornfede, ikke også kan stramme op, lød det fra ministeren i et interview med Politiken.

Københavns Universitet foreslår fem områder, hvor de administrative byrder kan lettes.

Det gælder blandt andet forslag om at fjerne mange af de obligatoriske puljer, regler og tilsyn, som er forbundet med omfattende kontrol og undersøgelser af universiteterne.

- Det er lidt lige som gæsten, der ikke vil betale restauranten, efter at han har spist måltidet. Politikerne har efterspurgt øget optag på universiteterne, mere kontrol og høj kvalitet i uddannelserne til en stadig lavere pris. Nu vil de have, at regningen skal være endnu billigere, siger Ralf Hemmingsen.

LÆS OGSÅ: Ekspert: Sparekrav vælter næppe uddannelser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx