Af - 12/05-14 21:36; Opdateret: 13/05-14 09:02

Venstre bekræfter: Har købt tøj og sko til LøkkeVenstre bekræfter: Har købt tøj og sko til Løkke

Lars Løkke Rasmussen har fået betalt tøj og sko af Venstre til en gennemsnitspris på 2500 kroner, viser bilag.

storybild

Lars Løkke Rasmussen har fået betalt tøj og sko af Venstre til en gennemsnitspris på 2500 kroner, viser bilag. (Billede: Polfoto/Arkivfoto)

Venstres formand Lars Løkke Rasmussen har fået betalt tøj og sko, der er købt hos herretøjsbutikken Zornig på Frederiksberg, af partiet. Det bekræfter Venstres partisekretær Claus Richter over for Ekstra Bladet i en sms.

Det skulle angiveligt være sket under Løkkes statsministertid.

Hæng en ægte 'Løkke' op over kaminen derhjemme
Hæng en ægte 'Løkke' op over kaminen derhjemme

- Jeg kan bekræfte, at Venstre har foranlediget Lars Løkke Rasmussen til at lade sig ekvipere hos Zornig i forbindelse med diverse kampagneaktiviteter, photo shoots og så videre. I det omfang tøj efterfølgende er udtaget til privat brug, har Lars Løkke Rasmussen selv afholdt udgiften, skriver han.

Partiformanden har selv afvist at kommentere bilagene fra Zornig, der er hans foretrukne tøjbutik, over for avisen. I regningerne fra perioden december 2010 til september 2011, der er sendt til Venstres landsorganisation, er der blandt meget andet noteret syv par sko til priser på mellem 2100 og 2800 kroner parret.

DF: Løkke kan glemme sine krav
DF: Løkke kan glemme sine krav

I gennemsnit giver det en skopris på knap 2500 kroner. Prisen vækker minder om, da Lars Løkke Rasmussen udtalte, at man knap kunne købe et par sko for 2000 kroner.

I de pågældende år har Venstre modtaget mere end 50 millioner kroner i statstilskud via partistøtten. Under en spørgetime i Folketinget med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), kom Lars Løkke Rasmussen galt af sted med en kommentar om, hvad man kan købe for 2000 kroner.

Pas på, Løkke! Så skarp er statsministeren med en riffel
Pas på, Løkke! Så skarp er statsministeren med en riffel

LA: Løkkes største drøm er at blive statsminister
LA: Løkkes største drøm er at blive statsminister

- 2000 kroner? Det kommer an på, hvem man er. Nogle steder kan man sikkert få et par sko for de penge, lød det fra Lars Løkke Rasmussen i debatten om, hvorvidt 2000 kroner er nok til, at man vil gå fra offentlig forsørgelse til at begynde på et job.

Efter hans eget udsagn var henvisningen "kluntet".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Champions League-chanceorgie! Zidanes...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Politiet kommer med ny udtalelse om...
bt.dk
Dansk popstjerne springer ud som...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx