Af - 21/04-15 16:01

Socialt bedrageri: Aarhusianerne stikker hinanden i stor stilSocialt bedrageri: Aarhusianerne stikker hinanden i stor stil

Aarhus Kommune nyder godt af henvendelser fra borgerne vedrørende socialt bedrageri.

storybild

Rådhuset i Aarhus. (Billede: Polfoto)

Mange af svindelsagerne i Aarhus Kommune bliver opdaget ved, at anonyme personer ringer eller skriver til kommunen, at de kender til mulig bedrag med offentlig ydelser, forklarer Bjarne Wissing, der leder kontrolenheden i Beskæftigelsesforvaltningen.

”Vi får fire til seks anonyme henvendelser om ugen. Det drejer sig om alt fra sort arbejde, ophold i udlandet eller at personen ikke bor der, hvor de officielt har adresse. De sager, der vedrører vores egne borgere, behandler vi selv, men det kan også være oplysninger til andre myndigheder som Skat eller politi,” siger han til metroxpress.

I kontrolgruppen i kommunens Borgerservice får de lidt færre henvendelser fra aarhusianere, der vil melde andre for bedrageri.

Er du interesseret i nyheder fra Aarhus, så like MX AARHUS her.

”Vi har ikke nogen præcis statistik, men vi får cirka et par henvendelser om ugen, hvor folk har mistanke om bedrageri og opgiver navn og adresse på den mistænkte. De fleste anmeldelere vil være anonyme. Kun ganske få om året fortæller navn,” siger Carsten Jepsen, der er daglig leder af afdelingen.

​​

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx