23/06-15 06:44

Hård konkurrence: 15.000 ledige slås om 26 fleksjobHård konkurrence: 15.000 ledige slås om 26 fleksjob

Den kommende beskæftigelsesminister i Lars Løkke Rasmussens (V) regering kommer tilsyneladende til at arve et flaskehalsproblem fra sin forgænger.

storybild

(Billede: Polfoto)

Knap 15.000 ledige med nedsat arbejdsevne står i kø til et fleksjob, men de skal i øjeblikket slås om 26 ledige stillinger, som er slået op på Jobnet.dk.

Det skriver Avisen.dk.

Kommunerne bruger tre milliarder kroner på tilskudsjob
Kommunerne bruger tre milliarder kroner på tilskudsjob

Danmark mangler rekordmange ingeniører
Danmark mangler rekordmange ingeniører

Det vil sige, at der er over 500 arbejdsløse per opslået stilling. Til sammenligning viste en analyse fra AE Rådet i februar, at der på det ordinære jobmarked er omkring én ledig stilling per 20 'almindelige' arbejdsløse.

I hele 2014 var der 409 fleksjob og såkaldte minifleksjob opslået på Jobnet.dk.

Det viser en opgørelse fra Beskæftigelsesministeriet, som er foretaget på opfordring af Enhedslisten.

- Resultatet bekræfter min opfattelsen af, at arbejdsmarkedet i meget ringe grad er indstillet på at tage i mod mennesker med nedsat arbejdsevne, siger partiets socialordfører Finn Sørensen til Avisen.dk.

Fleksjob er en mulighed for personer med nedsat arbejdsevne, hvor arbejdsgiveren betaler for den effektive arbejdstid, mens kommunen supplerer lønnen op.

Behovet for fleksjob er øget, efter at den daværende S-R-SF-regering i 2013 stod i spidsen for en reform, der gjorde det muligt at få fleksjob ned til under én time om ugen.

Fungerende beskæftigelsesminister Henrik Dam Christensen (S) er stærkt uenig i Enhedslistens kritik.

Gartnere savner grønne fingre hos 3F'ere
Gartnere savner grønne fingre hos 3F'ere

- Efter reformen af førtidspension og fleksjob er der kommet flere fleksjob, ligesom ledigheden blandt fleksjobbere er faldet. Dét er det afgørende. Ikke, hvor mange, der har været slået op på Jobnet, siger Henrik Dam Christensen til Avisen.dk.

Over 60.000 var ansat i fleksjob i april 2015, så de 15.000 ledige svarer til, at hver femte fleksjobber er arbejdsløs.

13.933 ubesatte stillinger sidste år
13.933 ubesatte stillinger sidste år

Ifølge Landsforeningen af Fleks- og Skånjobbere er der dog ingen tvivl om, at de få opslåede stillinger på Jobnet er udtryk for et problematisk underskud af job i forhold til de ledige, som tilkendes fleksjob af kommunerne.

- Det er en skuffelse, at der ikke eksisterer et reelt arbejdsmarked for fleksjobbere. Jobbene er det bare ikke, og det er stærkt beklageligt, siger formand Hans Dankert til Avisen.dk.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx