Af Ritzau - 07/11-16 19:53; Opdateret: 07/11-16 20:30

Politiforbund: Betjente spilder tid på afhøringer i AarhusPolitiforbund: Betjente spilder tid på afhøringer i Aarhus

Politiforbundet opfordrer til, at Politiklagemyndigheden også får en afdeling på Sjælland.

storybild

Det vil spare en del politiressourcer, hvis Politiklagemyndigheden får åbnet en afdeling i Østdanmark, mener Claus Oxfeldt, formand for Politiforbundet. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph)

Politibetjente bruger en hel arbejdsdag, når de rejser på tværs af landet for at blive afhørt i en klagesag hos Den Uafhængige Politiklagemyndighed.

Politiklagemyndigheden har nemlig kun en afdeling i Aarhus, og den lange transporttid for betjentene fra den østlige del af Danmark er spild af dyrebare ressourcer.

Det mener Politiforbundets formand, Claus Oxfeldt. Han opfordrer politikerne til også at åbne en afdeling øst for Storebælt.

- Vi synes, at man politisk bør overveje, om ikke tiden er moden til at overveje at have en kontor i Storkøbenhavn eller på Sjælland, så man får frigivet nogle ressourcer til at lave politiarbejde.

- Der bliver brugt en del ressourcer på at køre fra det sjællandske til en afhøring i Aarhus. Det tager typisk en times tid, og så bruger man en hel arbejdsdag på det, siger han.

I 2015 var der ifølge Politiforbundets hjemmeside 527 sager fra København og resten af Sjælland, hvor to politifolk skulle medvirke i en afhøring i Aarhus.

- Det er ikke flere hundrede politifolk, man får frigivet på den her konto.

- Men når man helt generelt støvsuger hele politiet for alt, hvad man kan, og taler om, at andre skal overtage vores opgaver, er det oplagt, at man starter internt med en meget lavthængende frugt ved at åbne et kontor i det sjællandske, siger Claus Oxfeldt.

Formanden vurderer, at politiet bruger i omegnen af fem årsværk - svarende til fem fuldtidsansatte politibetjente - på transporten på tværs af landet.

Den Uafhængige Politiklagemyndighed er en selvstændig myndighed, der undersøger klagesager omkring politiets adfærd og efterforsker strafbare forhold begået af politifolk.

En del af sagerne kræver, at politifolkene er til stede i Aarhus. Andre sager klares skriftligt eller med videoafhøringer.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Paradise-deltager: Jeg er til vild sex
bt.dk
Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Par krævede erstatning for...
bt.dk
'Jørgen de Mylius ville gerne ha’ mit...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx