Af - 16/06-15 19:42; Opdateret: 16/06-15 21:56

Kathrine med et snit på 12.2: - Jeg er nervøs for ikke at komme indKathrine med et snit på 12.2: - Jeg er nervøs for ikke at komme ind

Der er gået inflation i 12-taller på de gymnasiale uddannelser - det betyder at optagelseskvotienterne på de videregående uddannelser stiger og stiger. På nogle uddannelser kræver det et snit over 12 for at komme ind.

Bildstrecke im Grossformat »

Der er udelukkede 10- og 12-taller på 20-årige Kathrine Christensens karakterbevis. Hendes snit er på 12.2, hvis hun søger ind på en videregående uddannelse i år. Alligevel er Kathrine Christensen bange for ikke at komme ind på sin drømmeuddannelse, International Business på Copenhagen Business School.

- Jeg er rigtig nervøs for ikke at komme ind. Tanken, om at jeg skulle have taget et ekstra A-fag, har slået mig mange gange, siger Kathrine Christensen, der sidste år afsluttede hhx på Herningsholm Gymnasium.

Med et ekstra A-fag får man nemlig muligheden for at gange sit katraktergennemsnit yderligere op.
Men Kathrine Christensen dyrkede elitesport ved siden af gymnasiet, og derfor følte hun at hverdagen var presset nok i forvejen, når hun både ville være den bedste i skolen og i sin sport.

- Jeg er meget konkurrenceminded. Så hvis jeg fik 10 og andre fik 12, synes jeg det var mega irriterende. Jeg går efter at være den bedste, og her mit sabbatår vil jeg gerne have noget på cv’et, fortæller Kathrine Christensen, der lige nu er bruger sit sabbatår i London for at forbedre sine engelskkundskaber.

Undersøgelse: Teenagere frygter hån på nettet
Undersøgelse: Teenagere frygter hån på nettet

De seneste fem år er antallet af uddelte 12-taller på de gymnasiale uddannelser steget. I 2010 var 8,8 procent af de alle karakterer et 12-tal, i 2014 var andelen steget til 11,4 procent af samtlige karakterer. De mange topkarakterer resulterede sidste år i, at man på to videregående uddannelser skulle have et karaktergennemsit på 12 eller derover for at komme ind på kvote et.

Kathrine Christensen var ikke sikker på, hvad hun ville læse før hun besøgte Copenhagen Business School til et arrangement i foråret. Her gik det op for hende, at den uddannelse hun ville ind på krævede et snit på 12,1 - og hun tror desværre det tal stiger i år.

Har du stået i en lignende situation, som du vil dele med os, så skriv til mgr@mx.dk

- Jeg har gjort alt, hvad jeg kan, for at mine karakterer ikke skal begrænse mit udvalg af uddannelser, men alligevel føler jeg mig ikke sikker på at komme ind. Det er synd, at ens drømmeuddannelse kan være begrænset af ens karakterer.

Kathrine Christensen har søgt kvote to for at forbedre sine chancer for at komme ind på International Business, og får svar i slutningen af juli, om det er lykkes.

Højtuddannede unge har den største ledighed
Højtuddannede unge har den største ledighed

Smid mobilen ud af klasseværelset - det gør dig dygtigere
Smid mobilen ud af klasseværelset - det gør dig dygtigere


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx