27/10-17 15:07; Opdateret: 27/10-17 15:30

Traumatiseret veteran sendte trusler til centre og lufthavneTraumatiseret veteran sendte trusler til centre og lufthavne

Lufthavne og butikscentre over hele landet fik sendt bombetrusler på mail fra traumatiseret krigsveteran.

storybild

Østre Landsret har idømt en mand en behandlingsdom for en lang række bombetrusler. Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson/arkiv

København. En 32-årig krigsveteran, der har posttraumatisk stress-syndrom, er blevet idømt en behandlingsdom af Østre Landsret for en lang række bombetrusler.

Det er samme straf som Retten i Næstved kom frem til i foråret, hvor han blev dømt for at have fremsendt 18 bombetrusler.

Det var 17. oktober sidste år, at manden på e-mail fremsatte de mange trusler. De blev sendt til lufthavne, hospitaler, uddannelsesinstitutioner og butikscentre over hele landet.

To lufthavne og butikscentre blev evakueret og lukket i flere timer på grund af mandens trusler. Blandt andet indkøbscentret Ros Torv i Roskilde og Vestsjællandscentret i Slagelse.

Til Frederiksberg Centret skrev manden:

- I vil blive ramt i dag. Allahu akbar! Allahu akbar! Allahu akbar! (Gud er størst, red.)

Magasin du Nord på Kongens Nytorv i København modtog en lignende besked med den direkte ordlyd:

- En bombe springer snart i Jers center. Allahun akbar! Allahu akbar! Allahu akbar!

Politiet fandt dog frem til den 32-årige mand allerede samme dag.

Han har tidligere forklaret, at det var ham, som stod bag de mange trusler. Men i byretten nægtede han, at han havde gjort det for at fremkalde frygt.

Den 32-årige mand har været udsendt til Afghanistan i 2008. Han forklaret om motivet til truslerne, at han var skuffet over den hjælp, han havde fået til at håndtere sine psykiske lidelser efter sin udsendelse.

- Jeg skrev dem på grund af den måde, jeg var blevet behandlet på i militærpsykiatrien og af politiet. Det var for at få noget til at ske i min sag og gøre opmærksom på min sag, fortalte krigsveteranen under sagen i byretten.

Landsretten afsagde dom torsdag.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand dræbt i ulykke
bt.dk
Akavet afvisning: Se hvad der sker,...
bt.dk
Præster modsiger kendt debattør: Nej,...
bt.dk
Politiet i aktion på skole...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx