Af - 31/05-17 19:51; Opdateret: 31/05-17 20:06

Cecilie blev smidt ud fra Deichmann for at amme sit barn: - Jeg blev helt chokeretCecilie blev smidt ud fra Deichmann for at amme sit barn: - Jeg blev helt chokeret

En ung mor blev forarget, da hun for nylig blev smidt ud af en butik for at amme sin lille datter.

storybild

24-årige Cecilie Frederiksen med sin to måneder gamle datter Andrea. (Billede: Privatfoto.)

En ung mor fra København var for nylig inde i en skobutik med sin lille datter på to måneder. Den nyfødte pige blev sulten, og derfor begyndte den 24-årige mor at amme hende - men tre minutter efter blev de smidt ud.

Cecilie Frederiksen var med sin mor og lille datter i skobutikken Deichmann på Fisketorvet i København. De shoppede og kiggede på sko, da hendes datter pludselig blev sulten. Da der ingen mennesker var i butikken, tænkte 24-årige Cecilie Frederiksen, at hun vel godt lige kunne amme der. Hun satte sig med kroppen mod en væg og dækkede sig til, mens hun ammede.

Geggos nye amme-billede skaber debat
Geggos nye amme-billede skaber debat

Men hurtigt kom en medarbejder fra Deichmann over og sagde, at hun blev nødt til at pakke sammen, da man ikke må amme i deres butik.

»Jeg blev helt chokeret, og det første jeg tænkte var 'Gud, hvor er det pinligt'. Jeg spurgte hende vist nok, om hun mente det - jeg troede slet ikke på det til at begynde med,« siger Cecilie Frederiksen til metroxpress.

Men hun mente det og sagde, at der var en ammestue på Fisketorvet. Så Cecilie Frederiksen måtte gå med en grædende baby, der nu var meget utilfreds, for at finde ammestuen.

Oplevelsen var det, som den nybagte mor hele tiden havde frygtet. Hendes datter Andrea er hendes første barn, og hver gang Cecilie Frederiksen skal amme hende i offentligheden, er hun nervøs for, om det skal genere nogen.

»Første gang jeg skulle amme i offentligheden, var jeg meget angst. Jeg er enormt blufærdig i forvejen, og derfor har jeg hele tiden været meget opmærksom på at dække mig helt til. Men det er åbenbart meget stødende for folk, at man ammer,« siger Cecilie Frederiksen.

Reality-stjerne forarger: Jeg skulle ALDRIG have ammet mit barn!
Reality-stjerne forarger: Jeg skulle ALDRIG have ammet mit barn!

Selv om hun sagtens kunne gå et mere privat sted hen, mener hun, at det bedste for hendes barn er amme hende, når hun er sulten. Hun fortæller også, at datteren Andrea ikke bliver stresset af at skulle ammes et offentligt sted. Tværtimod synes Cecilie Frederiksen, at hun tilgodeser datteren mere ved at amme hende, så snart hun er sulten.

Al hysteriet omkring amning, mener hun, er forkert. Derfor delte hun efterfølgende et indlæg på Facebook om sin oplevelse i Deichmann. Mere end 10.000 mennesker har siden reageret på det.

»Jeg var mega gal bagefter. Jeg var rigtig gal over, at det kunne finde sted. Hvorfor er det blevet så unaturligt? Hvorfor kan vi ikke amme vores børn? Selv om man dækker sig til, så er vi stadig helt forkert på den. Jeg skal åbenbart føle mig helt forkert, fordi jeg giver mit barn mad. Det er helt forskruet, og man har et helt forkert syn på det,« mener Cecilie Frederiksen.

Mor ammer stadig fem-årige trillinger: Stopper først, når de selv vil
Mor ammer stadig fem-årige trillinger: Stopper først, når de selv vil

Hos Deichmann lyder det nu, at man hos skokæden er ked af sagen.

'Vi har naturligvis ikke noget imod, at en mor ammer sit barn i vores butik. Naturligvis sker det også på indkøbsturen, at et spædbarn bliver sultent og skal ammes. Fisketorvets ledelse er også opmærksomme på dette og har derfor endda indrettet en baby-lounge, hvor mor og barn kan sidde i rolige omgivelser,' skriver social medieredaktør Miriam Niemann i et skriftligt svar til metroxpress og fortsætter:

'I den konkrete situation har vi naturligvis haft en dialog med den pågældende medarbejder. Hun er meget berørt af situationen og ked af den drejning, hele sagen har taget. Hun har henvist kunden til centrets baby-lounge, også ud fra en betragtning om, at det var mere behageligt og uforstyrret for mor og barn. Udtalelsen om, at vi hos Deichmann ikke tillader amning i vores butikker, beror på en kedelig misforståelse, hvilket vi beklager meget. Som sagt har vi allerede været i dialog med butikken, og vil i det hele taget sørge for, at alt vores personale fremover er informeret om vores holdning, således at lignende situationer ikke opstår igen.

Sophie ammer sin 4-årige søn: Børn skal have bryst til de fylder 8
Sophie ammer sin 4-årige søn: Børn skal have bryst til de fylder 8

'Under alle omstændigheder er vi meget kede af, at Cecilie har haft en dårlig oplevelse i vores butik. Det har bestemt ikke været vores hensigt, og vi kan kun beklage og give hende vores uforbeholdne undskyldning. Hos Deichmann er alle velkomne, store som små, og dette gælder naturligvis også ammende mødre med deres børn.'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Lego-arving sælger ud igen: Dropper...
bt.dk
FCM-træner med hård kritik: 'Det...
bt.dk
En af Danmarks rigeste familier...
bt.dk
Amalie Szigethy: Jeg har kysset med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx