Af - 23/01-16 09:08

Kønsforsker: Derfor er Danmark verdens bedste land at bo i for kvinderKønsforsker: Derfor er Danmark verdens bedste land at bo i for kvinder

Undersøgelsen peger på, at Danmark er et bedre sted at bo for kvinder - end for mænd.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du er kvinde, så er Danmark det bedste land at bo i. Det viser en ny undersøgelse blandt 7.000 kvinder verden, skriver U.S. News. Undersøgelsen er lavet i samarbejde med branding firmaet BAV Consulting og Wharton School ved Pennsylvania Universitet.anmark det bedste land at bo i for kvinder.

Men hvis man tæller mændene med i undersøgelsen, så trækker de danskerne ned til en 10. plads på listen.

Engelsk medie: Denne danske by er den bedste europæiske by at bo i
Engelsk medie: Denne danske by er den bedste europæiske by at bo i

Resultatet kommer ikke bag Karen Sjørup, der er kønsforsker ved Roskilde Universitet.

- Kvinderne er mere interesserede i velfærdsstaten end mændene. Danske kvinder føler, at de har et større råderum sammenlignet med andre lande, siger hun til metroxpress.

Herudover lægger kønforskeren vægt på, at danske kvinder i mange år har kæmpet for den frihed og lighed, som der er i dag.

- Kvinder har over de seneste generationer følt, at de har fået større lighed. Herudover er de blevet bedre i stand til at leve alle sider af livet ud, forklarer Karen Sjørup.

Dansk frikadelle-krig rammer de britiske avisspalter
Dansk frikadelle-krig rammer de britiske avisspalter

Men om de danske kvinder ligefrem er meget gladere og mere lykkelige end mændene i Danmark er tvivlende, mener Meik Wiking, der er direktør i den uafhængige tænketank Institut for Lykkeforskning.

- Danskerne ligger generelt højt i forskellige lykkemålinger. Der er studier, der peger på, at danske kvinder er lidt lykkeligere end danske mænd, men vi er nede på meget små decimaler, siger han.

LÆS OGSÅ: Denne side SKAL du sove på om natten: Her er 5 gode grunde

LÆS OGSÅ: Ny iPhone-opdatering hjælper dig med at falde i søvn

LÆS OGSÅ: Derfor skal du ikke sove i ske med din kæreste

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx