Af Sebastian Bjerring Jensen - 04/03-18 19:47

DMI advarer nu alle: Hele landet rammes af voldsomt og farligt vejr DMI advarer nu alle: Hele landet rammes af voldsomt og farligt vejr

Ovenfor ses billeder at et uheld ved Rødby søndag middag. Tak til @lehnelsons / Caroline Lehmann Nelson.

Snekaos-rødby

Vi har knap fortrængt den seneste uges voldsomme vejr, før vi mandag morgen igen skal forberede os på snefygning, isslag og ubehagelige kuldegrader.

Det oplyser DMI til BT.

Den første dag i den kommende uge vil nemlig byde på så meget sne og vind, at DMI kategoriserer mandagens vejr, over hele landet, som 'voldsomt'.

'Det voldsomme vejr' hænger sammen med DMI's varsel om snefygning, der altså snildt kan lukke udsatte veje, danne snedriver og nedsat sigt samt standsning af kollektiv trafik. Og det bør ikke være bilisternes eneste bekymring mandag morgen.

Der er nemlig også risiko for det mere sjældne vinterfænomen isslag, der altså kan gøre vejene særdeles glatte i løbet af mandagen.

Generelt skal det ekstra varme tøj findes frem igen, hvis altså det overhovedet er blevet lagt væk:

»Med temperaturer under frysepunktet og en frisk vind bliver det barskt. Det varme tøj skal bare pakkes ud igen,« oplyser Lars Henriksen, der er vagthavende ved DMI, til BT.

Mandag vil temperaturen ligge på omkring frysepunktet, men med den forventede vind på omkring ti meter i sekundet, vil det altså føles som omkring fem til ti graders frost.

Det er desuden ikke kun hos DMI, at man frygter risikoen for isslag. Sydjyllands Politi har eksempelvis skrevet følgende tweet, hvor de nærmest varsler trafikale uheld:

'GIV AGT: DMI varsler snefygning i hele kredsen fra kl. 0300. Samtidig risiko for isslag. Isslag kan betyde et stort antal uheld med personskade for både kørende og gående. Beregn ekstra tid i morgentrafikken,' skriver politikredsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx