Af - 29/09-16 15:24

Har du normale toiletvaner? Tjek dig selv herHar du normale toiletvaner? Tjek dig selv her

En ny undersøgelse afslører, hvornår danskerne typisk laver stort. Ifølge en ekspert er det bedst at lave stort om morgenen. Få begrundelsen her.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er de ting, som bliver skyllet ud i toilettet. Listerne har metroxpress indhentet fra rensningsanlæg på Fyn samt i Aarhus og København.

Sengen skal redes, tænderne børstes, og morgenmaden skal spises. Der er mange ting, man skal nå om morgenen, inden arbejdet kalder. Og midt i alle gøremålene får de fleste danskere også tømt tarmene.

I en ny undersøgelse svarer 63 procent af danskerne nemlig, at de laver stort om morgenen. 23 procent gør det om aftenen, 14 procent tømmer sig midt på dagen, mens det kun er to procent, der presser afføring ud om natten.

Undersøgelsen er lavet af YouGov for metroxpress.

Denne hverdagsting har 11.000 gange flere bakterier end et toilet?
Denne hverdagsting har 11.000 gange flere bakterier end et toilet?

De 63 procent, der laver stort om morgenen, er samtidig dem, der har de sundeste toiletvaner.

Det mener Gerd Johnsen i hvert fald. Hun er specialsygeplejerske og har 33 års erfaring med alle former for afføringsproblemer på sygehuse, i kommuner og privat praksis.

Hun har tidligere overfor metroxpress forklaret, hvorfor det er sundest - og også mest normalt - at lave stort, mens morgenkåben endnu ikke er skiftet ud med arbejdstøjet:

- Om morgenen er din mavesæk helt tom, og dine tarme er fyldt fra dagen før. Derfor er det naturligt for kroppen at skulle af med affaldsstofferne om morgenen. Man skal lytte til sin krop og følge afføringstrangen.

TV: Her bliver elever filmet i smug på handelsskoles toilet
TV: Her bliver elever filmet i smug på handelsskoles toilet

Mand gik på toilet og måtte reddes af brandvæsenet
Mand gik på toilet og måtte reddes af brandvæsenet

I den sammenhæng forklarede hun også, at de fleste vil få afføringstrang 20 minutter efter, at de har drukket morgenkaffe eller spist morgenmad, da det sætter gang i systemet:

- Når du får noget indenbors om morgenen, bliver de pølser, der står klar i kroppens venstre side, presset ned i endetarmen, og det laver den udspilning, som skaber afføringstrangen.

LÆS OGSÅ: Holder du dig også, til det gør ondt?

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LTF-medlem udvises af Danmark
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Bombe i Superligaen: Stjæler...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx