Af - 14/07-15 08:05

Døde hudceller, stylingprodukter og snask: Din hårbørste er en bakteriebombeDøde hudceller, stylingprodukter og snask: Din hårbørste er en bakteriebombe

Husker du at skifte din hårbørste i tide?

storybild

Din hårbørste kan udvikle sig til en ren bakteriebombe, hvis ikke du passer på (Billede: AP/Polfoto/arkivfoto)

Du ved sikkert, at du bør udskifte hårbørsten, ik?

Men vidste du også, at du ellers risikerer at stå med en decideret bakteriebombe i hænderne, og at du faktisk bør tage hårbørsten med i bad i ny og næ, så du kan rense den?

Det bør du, fortæller to frisører til det norske site kk.no, hvor de også fortæller, hvornår du bør overveje at skifte til en ny.

- Hvis du bruger en børste, som har beskyttende gummidutter, og de er begyndt at falde af, ville jeg bytte hårbørsten, siger Lise Holm-Glad, som er frisør og makeup-artist.

Vil du ligne Kylie Jenner? Snart afslører hun alle sine skønhedstrick
Vil du ligne Kylie Jenner? Snart afslører hun alle sine skønhedstrick

Helt generelt bør din hårbørste dog kunne holde omkring fire år. Men ligesom med dine sminkeremedier, som er i kontakt med huden hver dag, vil der også samle sig en god portion bakterier i hårbørsten, som stammer fra både håret og hårsækkene og ikke mindst rester fra hårprodukter. Det er også grunden til, at du skal huske at vaske hårbørsten.

- Tag børsten med i bad en gang om ugen og brug lidt shampoo til at vaske den med. Jeg synes også, det er en god regel, at man hver dag fjerner håret, som sidder tilbage i børsten, så slipper du også for, at der samler sig en masse hår, som gør børsten mindre effektiv, siger Lise Holm-Glad.

Kit Haringtons hår puster liv i Jon Snow-rygter
Kit Haringtons hår puster liv i Jon Snow-rygter

Også frisør Agnes Marie Gulbrandsen, der ejer en frisørsalon i Oslo, advarer om, at det er uhygiejnisk, hvis du ikke holder din hårbørste ved lige.

- Det er vigtigt at rense børsten regelmæssigt, da stylingrester, døde hudceller og hårets organiske olier danner en tynd, hvid belægning på børsten. Det er ganske enkelt uhygiejnisk, siger hun.

LÆS OGSÅ: Utrolige tvillinger: Bobby og Riley får folk til at stirre på gaden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Martin Brygmann: Jeg ved, at jeg kan...
bt.dk
Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx