21/11-17 13:24; Opdateret: 21/11-17 22:07

Skipper håber på større og bredere parti efter gennembrudSkipper håber på større og bredere parti efter gennembrud

Selveste overborgmesterposten kan være inden for Enhedslistens rækkevidde, og det er målet, siger Skipper.

storybild

København. Valget i 2013 blev Enhedslistens kommunale gennembrud, og nu håber politisk ordfører Pernille Skipper på, at partiet kan blive større og bredere.

Det skal mejsles i sten, at partiet er tæt på folks hverdag i hele landet, lyder det fra Skipper fra talerstolen til Enhedslistens valgfest i København.

- I Enhedslisten håber vi, at i aften bliver aftenen, hvor vi får sat en tyk streg under, at Enhedslisten er et landsdækkende parti.

- Vores mål er ikke bare at blive større, det er også at blive bredere. Så en stor sejr for os vil være at komme ind i flere kommuner, end vi er repræsenteret i i dag, siger Skipper efter sin tale.

Partiet fik 6,9 procent af stemmerne på landsplan i 2013 og kom ind i 76 kommuner. Efter dette valg er det målet, at partiet er repræsenteret i endnu flere af landets 98 kommuner, fortæller ordføreren.

- Vi håber, at vi i nogle af de kommuner, hvor vi ikke har så mange medlemmer, får et byrådsmedlem eller to mere.

- Vi vil gerne være et parti, som ikke bare er til stede i storbyerne, men også har en føling med mennesker i resten af landet. Det kan vi opnå ved at have lokal repræsentation. Det har vi oplevet de sidste fire år.

Hun har tirsdag afgivet sin stemme på Frederiksgård Skole i København.

- Jeg håber, at det går godt for Enhedslisten. Det er klart, at vi har øje på København, fordi der står vi traditionelt stærkt.

- Men vi har også øje på de store landvindinger, vi fik ved sidste kommunal- og regionsvalg ude i landkommunerne og i Vest- og Sønderjylland, at der bevarer vi vores position og går frem, siger hun.

Pernille Skipper har tidligere slået fast, at overborgmesterposten er et mål for partiet. Om det er realistisk, er nok mere usikkert ved det her valg, mener hun.

Allerede ved dette valg spekuleres der i, om selveste overborgmesterposten i København kan være inden for partiets rækkevidde.

Lokale meningsmålinger tyder på, at Enhedslisten kan nærme sig Socialdemokratiet i størrelse i hovedstaden.

- På sigt er målet for Enhedslisten ikke kun overborgmesterposten i København, men også i andre kommuner, så på den måde er København rigtig interessant for os, siger hun.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ny tendens inden for dating? Jeg går...
bt.dk
Prins Nikolai klar til helt nyt liv...
bt.dk
Tidligere spindoktor med...
bt.dk
Politiet leder efter denne bil: Mand...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx