Af - 21/10-16 09:29; Opdateret: 21/10-16 09:45

17-årige Simon hjælper bange danskere mod klovne17-årige Simon hjælper bange danskere mod klovne

En 17-årig dansk dreng har oprettet en Facebook-side, hvor han fortæller sine følgere, hvor klovnene spreder rædsel.

Bildstrecke im Grossformat »
Der er mennesker i hele verden, der i øjeblikket klæder sig ud på klovner og hopper ud i natten for at skræmme livet af stakkels, intetanende mennesker. Det blev først set i blandt andet USA, Storbritannien og Australien og for nyligt også i Sverige, Norge og nu Danmark. Trenden er blevet spredt via sociale medier, men det er ret uklart, hvorfor det sker, men man har det indtryk, at der simpelthen bare er nogen, der synes det er sjovt at skræmme livet af folk. Det startede eftersigende i USA. Det var i hvert fald her fra, at de første meldinger lød, hvor der blev berettet om klovne, der rendt rundt i skovene omkring Greenville, South Carolina. Det blev hurtigt et emne for politiet, før 'trenden' spredte sig til flere amerikanske stater. I slutningen af september og frem er trenden også dukket op i Europa. Torsdag i uge 41 kom de første meldinger om uhyggelige klovne i Danmark, hvor en stakkels dansker blev skræmt i Fredericia. Både i USA, Storbritannien og Australien har der været meldinger om trusler fra klovne - og sågar overfald. Og torsdag aften blev en mand så stukket i Sverige nær Göteborg. Han slap med overfladiske sår. Nej, det er som sådan ikke ulovligt at klæde sig ud i Danmark. Så længe man ikke chikanerer folk eller bliver voldelig, er det lovligt, og hvor grænsen går, for hvornår man rent faktisk chikanerer, er ikke helt fastlagt. To er blevet sigtet for overtrædelse af ordenbekendtgørelsen. De risikerer bøde på 2.500 kroner Ingen ved helt, hvor det sker, men der er forskellige teorier. Én går på, at det er er stort reklamefremstød frem mod Halloween, mens en anden går på, at det kan være en PR-kampagne for filmatiseringen af Stephen King's 'It', der kommer i biograferne til september 2017. En anden forklaring kan være, at det helt simpelt bare er en trend af folk fra sociale medier, der vil have det sjovt med at skræmme livet af folk. Det er svært at sige. Der har været meldinger om, at klovne er blevet spottet i mange lande, men det er uklart, hvor stort et problem, det reelt er, eller om det bliver forstørret gennem eksponering på sociale medier. Men politiet i nogle lande har dog advaret folk om at hoppe med på bølgen. Og når det ender i vold, bliver det jo rigtig problematisk.

Klovnedillen skræmmer over hele Danmark, og tidspunkt og sted virker tilfældigt. Men på Facebooksiden "Klovne i Danmark" kan man se, hvor i landet de skræmmende klovne er på spil.

Siden bliver administreret af 17-årige Simon Voldsgaard, der hver dag har kontakt med gyser-klovne fra hele landet.

Klovnene indtager Danmark: Her er de sjoveste øjeblikke
Klovnene indtager Danmark: Her er de sjoveste øjeblikke

De fortæller ham, hvor de tager hen, og om de har våben med. Han poster oplysningerne til sin voksende følgerskare på facebooksiden "Klovne i Danmark". Det fortæller DR Østjylland.

- Klovnene fortæller mig, at de har våben med for at forsvare sig og for at gøre det hele lidt mere skræmmende, siger Simon Voldsgaard.

Mød virkelighedens dræberklovn: Pogo gemte 27 lig i kælderen
Mød virkelighedens dræberklovn: Pogo gemte 27 lig i kælderen

Han kender ikke klovnene personligt, men det er hans indtryk , at nogen af dem selv mener, det er drengestreger, mens andre finder en glæde i at skræmme andre.

Det lykkedes i hvert fald at skræmme 15-årige Adnan Kawach Elbanna og hans venner, da de mødte en klovn i mørke ved Søndervangsskolen i Aarhus.

Må man pudse sin køter på en klovn? Her er politiets sjove svar
Må man pudse sin køter på en klovn? Her er politiets sjove svar

- Hans hår stritter ud, og han vinker med et alubat, jeg fik et chok og tænkte, jeg er færdig nu, fortæller den 15-årige til DR Østjylland.

Simon Voldsgaard bag facebook-siden er klar over, at han puster til ilden, og har et vist medansvar for det, der sker.

- Jeg har selv delte meninger om det, jeg gør. Det er en overvejelse, jeg har med sig selv. Men jeg skriver jo bare, hvor de er. Andet gør jeg ikke.
Facebooksiden har mere end 10.000 følgere.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx