Af Ritzau - 18/11-16 02:11

Statsansatte anklager arbejdsgivere for at hugge fridageStatsansatte anklager arbejdsgivere for at hugge fridage

Samarbejdet mellem statslige ansatte og arbejdsgivere har aldrig været dårligere, mener fagforbund.

storybild

En række fagforbund og hovedorganisationer kræver nu finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) på banen. De mener, at statslige arbejdspladser "hugger" deres fridage. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

En række fagforbund kalder nu finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) til krisemøde.

Det sker for at få stoppet et stigende antal statslige arbejdsgivere, der ifølge forbundene inddrager medarbejdernes fridage uden nogen form for kompensation.

Det skriver Politiken fredag.

- Lige nu er arbejdsgivere flere steder i staten i fuld gang med at inddrage en række af de fridage, medarbejderne har haft i årtier, siger formanden for Akademikerne, Lars Qvistgaard, til Politiken.

- Det gælder juleaftensdag, nytårsaftensdag og grundlovsdag. Og det sker uden nogen form for lønkompensation, tilføjer formanden.

Han peger på Social- og Indenrigsministeriet og Skatteministeriet som to arbejdspladser, der har "hugget" medarbejdernes fridage eller er i gang med at gøre det.

Lars Qvistgaard kalder tendensen "uanstændig".

Han kræver finansministeren på banen.

Han er medunderskriver på et debatindlæg i Politiken, hvor en række fagforbund protesterer mod de statslige arbejdsgivere.

Blandt underskriverne er Danmarks Jurist- og Økonomiforbund, Ingeniørforeningen, Yngre Læger og Gymnasieskolernes Lærerforening.

Selv om de tre fridage ikke er indskrevet i en overenskomst, bør det ikke være muligt at fjerne dem uden videre, lyder meldingen fra forbundene.

- Vi har aldrig før haft så dårligt et samarbejde med de statslige arbejdsgivere. Og det er meldingen fra medarbejdere i alle hjørner af statsapparatet, nu går den bare ikke længere, siger Lars Qvistgaard til Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Formel 1 i Danmark: Nu lever drømmen...
bt.dk
Zlatan er færdig i Manchester United:...
bt.dk
Her er BT's karakterer efter 1-0...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx