27/10-17 16:01

Skattevæsnets nye direktørhold er på pladsSkattevæsnets nye direktørhold er på plads

Syv styrelser skal sikre, at skattevæsnet indkradser de penge, borgerne skylder, og at der ikke sker svindel.

storybild

København. Et kuldsejlet it-system, uinddrevet gæld til det offentlige på 100 milliarder kroner og et decideret fupnummer, hvor de offentlige er blevet lænset for 12 milliarder.

Problemer har der været nok af i det danske skattevæsen de seneste år. Og som led i forsøget på at rette op, skal Skat deles op i syv nye styrelser.

Skatteministeriet oplyser fredag, at det nu er afgjort, hvem der skal være direktør for hver af de syv styrelser, og der er både gamle kendinge og i skattesammenhæng helt nye navne på listen.

Merete Agergaard, der siden august sidste år har været konstitueret direktør for hele Skat, skal stå i spidsen for den største styrelse, nemlig Skattestyrelsen.

Den kommer til at ligge i København og ventes at få cirka 3300 til 3500 medarbejdere.

Lars Nordahl Lemvigh skal være direktør for Gældsstyrelsen, der med cirka 1500 ansatte skal ligge i Middelfart. Han kommer fra en stilling som beredskabsdirektør i Trekantsområdets Brandvæsen.

Charlotte Møller, der kommer fra en stilling som direktør i PFA Pension, bliver ny direktør i Toldstyrelsen. Den skal ligge i Aarhus og får 600-650 medarbejdere.

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen får hovedsæde i København og ventes at få 900-1100 medarbejdere. Det bliver den nuværende afdelingschef for koncernstyring i Skatteministeriet, Andreas Berggren, der bliver direktør.

Claus Henrik Larsen, der kommer fra en stilling som stabschef ved Midt- og Vestjyllands Politi, bliver direktør for Administrations- og Servicestyrelsen, der skal ligge i Herning.

I slutningen af september blev det offentliggjort, at Hakon Iversen bliver ny direktør i Vurderingsstyrelsen i Roskilde, og at Jens Otto Størup bliver direktør i Motorstyrelsen i Aalborg.

Skatteministeriet vil dermed fremover have i alt ni styrelser under sig, idet Skatteankestyrelsen og Spillemyndigheden fortsætter uændret.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Kammeradvokaten afslører om Stein...
bt.dk
Han hedder James - og er et godt bud...
bt.dk
Chelsea Clinton og Ivanka Trump var...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx