Af - 13/03-16 13:01; Opdateret: 13/03-16 13:27

Qvortrup om kampvalgs-udmelding: Løkke er truetQvortrup om kampvalgs-udmelding: Løkke er truet

Krisen er udtalt i Venstre, vurderer Henrik Qvortrup, efter partiets næstformand Kristian Jensen melder sig ind kampen om formandsposten.

Bildstrecke im Grossformat »

Udenrigsminister og Venstres næstformand Kristian Jensen er klar til 'at træde op på den øverste skammel' i partiet efter Lars Løkke Rasmussen.

Sådan lyder den opsigtsvækkende udmelding fra næstformanden i et interview med Jyllands-Posten.

Qvortrup om Esben Lunde Larsen: For lidt politik og for meget kuriositet
Qvortrup om Esben Lunde Larsen: For lidt politik og for meget kuriositet

- Hvis man ikke kan lide kampvalg, skal man holde sig ude af politik. Sådan er det bare. Der er ikke stillet garantier op for nogen som helst. Jeg arbejder ud fra det, jeg gerne vil, og det er min hensigt at fortsætte med at gøre det, siger Kristian Jensen i interviewet.

Hermed byder han op til åben kamp om magten i Venstre, når Løkke en dag skal forlade posten. Og det er nye og 'helt uhørte' toner fra Kristian Jensen, vurderer metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup.

Qvortrup: Politikerne løber efter den folkelige forargelse
Qvortrup: Politikerne løber efter den folkelige forargelse

- Det er helt uhørt, at en næstformand begynder at tale om formandens afgang. Især fordi formanden tilmed er landets statsminister. Sådan udtaler en næstformand sig ikke, hvis formanden står stærkt. Det her er udtryk for en usikker position for Løkke, siger Henrik Qvortrup.

Han mener ikke, at man skal lytte for meget til Kristian Jensens forbehold om, at formandskampen ikke er aktuel lige nu. Udtalelsen er i sig selv et skæbnesvangert signal til Løkke, mener Qvortrup.

Qvortrup: Lunde Larsen reddet på målstregen
Qvortrup: Lunde Larsen reddet på målstregen

- Det tyder på, at der ligger stærke kræfter på lur i Venstre, der bare venter på at få Løkke væk. Kristian Jensen har behov for at signalere ganske utvetydigt, at han er med i opløbet.

Henrik Qvortrup nævner blandt andre Troels Lund Poulsen, Inger Støjberg, Søren Pind og Søren Gade som stærke Venstre-profiler, der kan true Kristian Jensens kandidatur til formandsposten.

Qvortrup: Løkke ramt af Pape-faktoren
Qvortrup: Løkke ramt af Pape-faktoren

- Kristian Jensen har behov for at rette op på sit tøsedrengsimage. Efter Løkkes tøjkrise fremstod han lidt som en gummiarm, fordi han pludselig lod sig overtale til ikke at vælte Løkke af pinden. Med den her udtalelse sender han et stærkt signal til sine støtter i Venstres bagland om, at de kan regne med hans kandidatur, siger Qvortrup.

Venstre er uden tvivl et parti i krise, påpeger Henrik Qvortrup. Partiet ligger lavt i målingerne, Løkke er en af de mest upopulære statsministre nogensinde og 'sidder primært på posten, fordi Dansk Folkeparti fik et godt valg'.

Qvortrups analyse: Pape giver sig ikke
Qvortrups analyse: Pape giver sig ikke

- Krisen er udtalt i Venstre. Det sekund, valget kommer, og Løkke ikke fastholder statsministerposten, er han færdig. Det tidspunkt kan komme før, vi aner, siger han.

LÆS OGSÅ: Pape til Q: Parat til at dø med støvlerne på

LÆS OGSÅ: Analyse: Løkke har placeret sig selv i en umulig situation

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Løkke har lavet en kæmpe fejl

LÆS OGSÅ: Qvortrup: Her er de tre mulige udfald for Eva Kjer Hansen-sagen

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx