Sendte utilpassede unge til Caribien - førte tilsyn over SkypeSendte utilpassede unge til Caribien - førte tilsyn over Skype

Mens eksempler med hash og vold på kriminelles ture til Caribien de seneste dage er kommet frem, viser det sig nu, at kommunes tilsyn med de unge bestod af Skype-samtaler.

Her kan du se, hvad de 26 kommuner, som har haft utilpassde unge i Caribien, har haft af udgifter på turene, de seneste fem år. Der er samlet brugt 42 millioner kroner på at sende 59 utilpassede unge til Caribien.

Odsherred Kommune har siden 2010 brugt 889.386 kroner på at sende tre utilpassede unge et år til Caribien på såkaldte skibsprojekter med skole og arbejde ombord.

Nu viser det sig, at kommunen helt droppede at tage ud på anbringelsesstedet og føre tilsyn med den unge.

Christian begik knivrøveri: Her afsoner han i Caribien
Christian begik knivrøveri: Her afsoner han i Caribien

- Vi har ikke ført tilsyn på selve stedet. For det er jo også dyrt at sende en medarbejder derover, så vi har lave nogle børnesamtaler over Skype, siger Annette Larsen, der er centerleder i kommunens familieafdeling til metroxpress.

Hun oplyser, at man forinden havde, sikret sig tilsagn fra Ankestyrelsen inden, man undlod at tage ud til den unge.

- Så det blev Skype. Det er jo svært, når de er udenfor landets grænser, siger hun.

Vold på Caribien-ture: Skubbede styrmand over bord
Vold på Caribien-ture: Skubbede styrmand over bord

Kommunens borgmester, Thomas Adelskov (V) undrer sig over Skype-samtalerne.

- Generelt synes jeg ikke, Skype-samtaler er måden, at vi skal følge op på, og se om der sker fremdrift for den unge. Og helt generelt synes jeg, det virker vanskeligt, at man skal kunne føre tilsyn over Skype, som det nu viser sig, siger han til metroxpress.

Christian blev rockerlærling efter Caribien-tur
Christian blev rockerlærling efter Caribien-tur

Metroxpress har de seneste dage afdækket, hvordan der er blevet røget hash på flere turene, samt at der har været flere voldelige sammenstød, hvor blandt andet en styrmand er blevet skubbet overbord.

Caribien-turene og de medfølgende Skype-tilsyn har nu fået borgmesteren til at bede redegørelse i sagen.

Advokat raser over Caribien-ture: En fornærmelse af ofrene
Advokat raser over Caribien-ture: En fornærmelse af ofrene

- Hvis det viser sig, at der ikke var en relevant grund til at gøre det sådan, så må vi stoppe vi med at anvende den type tilbud i Caribien. Det er kommet bag på mig, at vi overhovedet har den slags tilbud, for jeg synes jo det virker som et af de mere kuriøse tilbud, siger han.

Imens kommunen altså ikke har ført tilsyn med den unge på stedet, er der dog et regionalt tilsyn, som fører tilsyn med selve opholdsstedet. Borgmesteren forventer at have redegørelsen mandag.

Danske Caribien-historier trækker overskrifter i udlandet
Danske Caribien-historier trækker overskrifter i udlandet


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx