Af FREDERIK BARSØE - 01/03-17 21:11; Opdateret: 02/03-17 08:05

Maria var på vej i biografen med sin veninde: Så gik det løsMaria var på vej i biografen med sin veninde: Så gik det løs

Pludselig stod 20-30 piger og bankede løs på hinanden

storybild

Her ses en video fra optrinnet.

Ved du noget om sagen? Så hører vi gerne fra dig. Du kan kontakte os på 1929@bt.dk eller via vores Facebook.

Mandag aften fik Maria og hendes veninde en både 'voldsom' og 'lidt komisk' oplevelse, da de var på vej i biografen i det københavnske storcenter Fisketorvet. For øjnene af dem begyndte 20-30 unge piger at råbe, skrige og banke løs på hinanden.

Maria var lige gået forbi en gruppe på cirka 10 piger, som talte om, at de 'ville smadre nogen'. Hun stod og ventede på sin veninde, som pludselig ringede.

»Min veninde sagde, at der var opstået en kæmpe slåskamp nede ved McDonald's på underetagen,« siger 27-årige Maria, der ikke ønsker at offentliggøre sit efternavn, fordi hun frygter for sin egen sikkerhed.

Unge i demonstranter i 12-års alderen deltog på Nørrebro
Unge i demonstranter i 12-års alderen deltog på Nørrebro

Hun skyndte sig ned ad rulletrappen og måtte ifølge hende selv nærmest gå igennem slåskampen for at komme over til sin veninde.

»Der var nok 20-30 piger med anden etnisk baggrund end dansk. De var vel 13-14 år. De råbte og skreg, sparkede, slog og rev hinanden i håret. Der var også en del fyre, men de sagde flere gange, at de ikke blandede sig, fordi de ikke ville slå på piger,« fortæller den 27-årige.

Det store slagsmål, som Maria og veninden var vidne til, var det samme, som MX tirsdag eftermiddag beskrev. En video af episoden var begyndt at florere på Facebook, og her lignede det især, at en eller to piger var ofrene.

Men ifølge Maria var det et opgør mellem to grupper af piger.

»Det virkede helt sikkert som noget banderelateret. Vi sad på McDonald's lige ved siden af. Da det var faldet lidt til ro, kom nogle af pigerne fra slagsmålet over og satte sig. De sagde velbekomme, og vi kunne høre dem snakke om, at de var fra en eller anden Nørrebro-gruppe, mens den anden gruppe var fra Amager,« siger Maria, der ikke kan gennemskue, hvad det handlede om.

Københavns Politi bekræfter hændelsen over for MX, men da der ikke har været en anmeldelse fra et offer, er sagen gået over til den kriminalpræventive sektion.

»Der er ikke nogen, der har meldt sig og sagt, at de har været udsat for noget. Men vi fik en anmeldelse fra Fisketorvet. Vi sendte nogle patruljer derud, og de traf en større gruppe unge mennesker. Vi har registreret dem alle og oprettet en såkaldt hændelse til senere brug,« siger Jakob Vilner, der er vicepolitiinspektør i Københanvns Politi.

Kunder raser mod populær tøjgigant: 'Ved I hvad kurver er?'
Kunder raser mod populær tøjgigant: 'Ved I hvad kurver er?'

Det var ikke kun Maria og hendes veninde, der valgte at se til, der slagsmålet brød ud. Flere gæster i centret strømmede til, mens ansatte i restauranterne stillede sig ud for at kigge.

»Det sidste, man havde lyst til, var at blande sig. Det var voldsomt, og det virkede, som om, at mange af de der piger bare ikke havde nogen hæmninger. Men samtidig var det lidt komisk, fordi det mest af alt var unge piger, som stod og skreg ad hinanden. Der var flere, som stod og grinede af det,« lyder det fra Maria.

Efter et par minutter af slåskampen kom tre vagter til stedet, men ifølge Maria og hendes veninde kunne de ikke håndtere situationen alene.

»Vagterne havde meget svært ved at få styr på det til at starte med. Især den kvindelige vagt blev truet meget af to af pigerne. Men der kom flere vagter til. På et tidspunkt var der en af dem, der bare tog en pige under hver arm og bar dem væk.«

Ulovligt: Salg af snus sker på Facebook
Ulovligt: Salg af snus sker på Facebook

Til sidst blev vagterne blev afløst af politiet, som ankom til stedet og fik styr på situationen.

MX er bekendt med identiteten på begge vidner, men da de ikke vil risikere selv at blive udsat for noget, har de ønsket at være anonyme.

LÆS OGSÅ: Unge piger i voldsomt masseslagsmål i Fisketorvet

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
'I folkeskolen blev vores små sedler...
bt.dk
Uhyggelige billeder: Cavendish flyver...
bt.dk
Denne sportsgren beskytter kroppen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx