Af - 01/09-15 07:31

Venstre: Skyd sælerVenstre: Skyd sæler

Sælerne spiser i de værst ramte områder op til 20 procent af fiskernes fangst.

storybild

Arkivsæl (Billede: Polfoto/Bundgaard Holger)

Sælerne skal skydes og bestanden reguleres ned, lyder det fra partiet Venstre i DR Midt & Vest på baggrund af en ny rapport om sælskader i dansk fiskeri.

Ifølge rapporten spiser sælerne i de værst ramte områder op til 20 procent af fiskernes fangster. Det aktualiserer spørgsmålet om danske fiskere skal have kompensation for deres tab på sæler, ligesom svenske fiskere får det.

Men Venstres fiskeriordfører, Thomas Danielsen, ser hellere, at der indføres en jagttid på sæler, eller at bestanden på anden måde reguleres ned med skydevåben:

Ekspert: Derfor ligger der sæler uden hoved på stranden
Ekspert: Derfor ligger der sæler uden hoved på stranden

- Problemet er, at der er alt for mange sæler i de danske farvande. Derfor vil vi prøve at finde et politisk flertal for en aktiv regulering af sælerne, siger han til DR Midt & Vest.

Den er Socialdemokraternes fiskeriordfører, Simon Kollerup, dog ikke med på: - Jeg synes, det er et fattigt samfund, der vil skyde sig ud af sine problemer, siger han til radioen.

Dyrevenner raser: Nogen skyder og halshugger danske sælunger
Dyrevenner raser: Nogen skyder og halshugger danske sælunger

Simon Kollerup vil hellere hjælpe fiskerne ved at udvikle nye redskaber, som beskytter fangsten mod sælerne. Kompensation er også en mulighed, men ikke en storstilet regulering med skydevåben, mener han.

LÆS OGSÅ: Danskere soler side om side med sæler

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx