Af - 22/04-14 16:54; Opdateret: 22/04-14 17:06

Girafunge død i ZooGirafunge død i Zoo

Girafungen, som kom til verden i Københavns Zoo i torsdags, er død. Af ganske naturlige årsager fastslår Zoo.

storybild

Girafungen, som kom til verden i Københavns Zoo i torsdags, er død. Helt naturligt fastslår Zoologisk Haves videnskabelige direktør, Bengt Holst. (Billede: Facebook)

Den lille girafunge, som blev født i torsdags, er ifølge Zoo's dyrepassere død.

På Facebook skriver de:


Over for mx.dk forklarer Zoologisk Haves videnskabelige direktør, Bengt Holst, at man håber på, at vævsprøverne kan give en nærmere forklaring af, hvad der er sket med den lille girafunge. Det kan fx være en infektion i tarmen. Noget, der kan være gangske normalt for et nyfødt dyr.

Axl Rose tweeter om Marius-aflivning
Axl Rose tweeter om Marius-aflivning

- Der er intet usædvanligt i, at dyr dør lige efter, de er blevet født. Det gælder fra mus til elefanter. Det er efter fødslen, at de er allermest svage, da de endnu ikke har opbygget et immunforsvar. Det er her, de vil være modtagelige for angreb af bakterier, siger Begnt holst til mx.dk.

Girafungen var endnu ikke navngivet og viste først i går tegn på, at der var noget galt. Ifølge Zoos videnskabelige direktør er hverken moren eller flokken sønderligt påvirket af situationen. Sorg bearbejdes ifølge Bengt Holst ikke på samme måde i menneske- og dyreverden.

Numerologer efter slagtning: Marius var ellers et heldigt navn
Numerologer efter slagtning: Marius var ellers et heldigt navn

- Dyr har det ikke på samme måde som mennsker, og sorg bearbejdes anderledes. Lige i øjeblkikket hvor moren ser, at ungen dør, prøver hun at få den op på bennene igen, så den kan drikke mælk. Herefter går der ikke lang tid, før hun har glemt det igen, siger Zoo-direktøren.

Marius-sagen
Bengt Holst og Københavns Zoologisk Have kom i februar ud i et gevaldigt stormvejr, da de valgte at aflive den fire-årige girafhan, Marius. En sund og rask giraf, som desværre ikke passede ind i det europæiske avlsprogram.

Marius på 1 år skal være giraf til fastelavn: Folk ryster på hovedet
Marius på 1 år skal være giraf til fastelavn: Folk ryster på hovedet

Aflivningen skabte international furore, og medier verden over rasede over Zoo's barbariske beslutning.

Bengt Holst frygter dog ikke, at historien om den seneste afdøde giraf vil vække harme.

- Det her er udelukkende en biologisk ting, som vi på ingen måde er herre over. Der er intet unaturligt i det, så vi frygter bestemt ikke noget stormvejr som følge af sagen her. Men det kan da godt være, at der er nogen, som ikke kan se det naturlige i det. Nogen, som siger: Nå, nu sker der noget deroppe igen, slutter Bengt Holst.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Charlotte er alenemor til syv:...
bt.dk
Tre danske byer vil ændre navn
bt.dk
Dette må du ikke gøre, når du går i...
bt.dk
Efter vildt år: Superliga-klub i plus...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx