Af - 25/09-13 10:28

Er denne joke om shopping-terror over grænsen?Er denne joke om shopping-terror over grænsen?

Komikeren Sebastian Dorset har lagt en vittighed på Twitter om terrorangrebet på det kenyanske shoppingcenter Westgate – men er det for tidligt at lave sjov med?

storybild

Sebastian Dorset har lavet en vittighed om en af bagmændene bag terrorangreb i Nairobi. For få dage siden fik FunnyHaHa kritik for en joke om Anders Breiviks massemord på Utøya i Norge - men den vittighed handlede vel at mærke om ofrene, ikke gerningsmanden. Måske netop derfor fik den vittighed en hård medfart på sociale medier, mens Dorsets vits ikke har resulteret i lige så mange løftede øjenbryn. (Billede: Polfoto)

Forleden slettede Casper Christensens humor-site FunnyHaHa en vits om ofrene for Anders Behring Breiviks terrorangreb på Utøya fra sin Facebook-profil. Det skete efter kritik på de sociale medier, som metroxpress omtalte i mandagens avis.

Nu har komikeren Sebastian Dorset så lavet en joke om terrorangrebet på shoppingcentret Westgate i Kenya, hvor han antyder, at kvinders verdensbillede kun drejer sig om shopping.

LÆS OGSÅ: Casper C.'s folk gør grin med døde Utøya-børn

»Nogle klichéer er bare globale: Første gang, man mener en kvinde har været hjernen bag et terrorangreb, er det rettet mod et shoppingcenter,« skriver Dorset på Twitter.

Han henviser til, at en britisk kvinde, muslimen Samantha Lewthwaite, mistænkes for at være involveret i planlægningen af angrebet. Lewthwaite er også kendt som 'Den Hvide Enke', fordi hendes mand slog sig selv ihjel i forbindelse med selvmordsbomberne i London i 2005.

LÆS OGSÅ: NU er gidselsdramaet slut: 61 gidsler og 5 terrorister dræbt

Breiviks massemord på Utøya er mere end to år siden, mens terrorangrebet i Nairobi i Kenya er forløbet i den forgangne uge, og en enkelt Twitter-bruger skriver da også til Dorset, at det måske er 'too soon' at lave jokes om angrebet, der har kostet 67 personer livet.

De fleste lader dog til at synes godt om morsomheden, der i skrivende stund er blevet retweetet 31 gange og favoritmarkeret 15 gange.

LÆS OGSÅ: Casper Christensens humor-site sletter joke om døde børn

I forbindelse med FunnyHaHas joke om Utøya talte mx.dk med Sebastian Dorset, der kritiserede vittigheden – ikke fordi den var for grov, men fordi den var dårlig.

»Hvis det er en god vittighed, er der næsten intet tidspunkt, der er for tidligt – hvis det ikke sårer de pårørende,« sagde han ved den lejlighed.

Hvad mener du – er vittigheden sjov, over grænsen eller 'too soon'? Giv din mening til kende i kommentarfeltet under reklamerne.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Blev ringet op af verdens største...
bt.dk
7 måneder efter skandalen: Nu har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx