Af - 24/01-16 19:24

TV: Yahya Hassan lægger sin dødskørsel på FacebookTV: Yahya Hassan lægger sin dødskørsel på Facebook

Digteren Yahya Hassan får hård kritik for en vanvittig video, hvor han tilsyneladende overhaler en varevogn til stor fare for de modkørende trafikanter.

En video på Yahya Hassans Facebook-side viser en stor varevogn chikanere en bil, der tilsyneladende køres af digteren.

Varevognen havde angiveligt jagtet Yahya forud for den situation, der optræder på videoen, og ses køre ind foran hans bil i et lyskryds. To mænd stiger ud af bilen og går truende mod Yahyas bil.

Advokat: PET-vagter svigtede Yahya Hassan
Advokat: PET-vagter svigtede Yahya Hassan

Det er ikke sjældent at Yahya er udsat for sådanne provokationer i nattelivet. Op til flere gange har han være involveret i lignende situationer, ligesom han er blevet overfaldet på Hovedbanegården i København.

Mange unge muslimer er vrede over den kritik af Islam, der går igen i forfatterens digte.

Yahya Hassan skriver til videoen:

I går aftes blev jeg igen jagtet i trafikken. Skulle politiet kunne beskytte mig i lignende situationer? Nej? Derfor skal man ikke blive overrasket hvis jeg slår idioter som disse i hovedet eller kører dem ned.

Yahya Hassan føler sig åbenlyst provokeret af varevognen, og vælger til sidst i videoen at foretage en meget frisk - og ulovlig - overhaling af den store vogn.

Yahya Hassan frifundet i voldssag
Yahya Hassan frifundet i voldssag

Hele situationen udspiller sig på en smal gade, hvilket forarger mange af Yahya Hassans følgere, som berettiget mener, at Yahyas manøvre er til stor fare for den modkørende trafik.

Metroxpress arbejder på at få en kommentar fra Yahya Hassan.

LÆS OGSÅ: Valgsted måtte tilkalde politi mod partileder

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx