Af Niels Rytter - 18/10-17 07:21

Kvinder på plyndringstogt - kan du genkende dem?Kvinder på plyndringstogt - kan du genkende dem?

En gruppe tricktyve gør lige nu livet surt for danske borgere.

storybild

Det er de to kvinder og den sølvgrå Audi her på billedet, som Fyns Politi nu efterlyser. (Billede: Udsendt via Fyns Politi)

En gruppe tricktyve har de seneste tre – fire dage være på spil på Fyn og Langeland, og nu efterlyses to kvinder, en mand og en sølvgrå Audi af Fyns Politi.

Det skriver politikredsen i en pressemeddelelse.

Den første anmeldelse om muligt tricktyveri løb ind hos politiet i Sanderrum-området i Odense i søndags ved 15.00-tiden.

Her rettede personerne henvendelse på flere adresser, dog uden at Fyns Politi har modtaget anmeldelser om tyveri. Man har dog modtaget signalement af både personer og køretøj.

Mandag var den så gal igen på Østerbæksvej i Odense M. Ved 13.00-tiden skulle to udenlandske kvinder have forsøgt at trænge ind i en 87-årig kvindes lejlighed, ifølge anmeldelsen. Det skete mod den ældre kvindes vilje.Efter at have gået rundt i lejligheden forlod de to kvinder stedet igen – formentlig uden at stjæle noget. Der var ifølge politiet tale om samme personer og bil som om søndagen i Sanderum.

Kl. 15.00 samme dag, altså mandag 16. oktober, modtog politiet en anmeldelse om, at de samme personer og samme køretøj viste interesse for plejecentret på Vindeby Pilevej på Tåsinge. De forlod dog stedet igen.

Politiet vurderer, at de formentlig følte sig iagttaget af plejepersonalet på stedet.

Godt 30 minutter senere samme dag, omkring kl. 15.30 mandag, var tricktyvene så på spil i Horne på Bytoften syd for Faaborg, oplyser Fyns Politi i pressemeddelelsen.Personerne trængte her ind i en 91-årig kvindes lejlighed. Det skete mod kvindens vilje.

I entreen fik den 91-årige frataget en halskæde, som hun bar om halsen. Herefter forlod personerne lejligheden igen. Hvorefter de henvendte sig hos naboen, hvor de bad den 88-årige beboer om at underskrive et dokument, som hun ikke havde kendskab til, ligesom de ifølge politiet forsøgte at 'fratage beboerens nødopkald'. I den forbindelse blev der ikke stjålet noget på adressen.Noget tyder på, at de efterlyste personer har været særdeles ivrige. For tirsdag 17. oktober var den så gal igen-igen. Denne gang på Langeland på Præstevænget i Lidelse.

Kl. 10.30 ringede tricktyvene på hos en 84-årig kvinde, der intetanende åbnede døren. En person trængte ind i lejligheden, mod den ældre kvindes vilje, og gik bl.a. ud i køkkenet. Kort efter kom endnu en person ind i lejligheden. De var begge kvinder, ifølge Fyns Politi. De bevægende sig rundt i lejligheden, og forlod så stedet igen. Formentlig uden at stjæle noget.

De to kvinder talte et fremmedsprog, som den 84-årige ikke forstod.

På baggrund af anmeldelserne efterlyser Fyns Politi en sølvgrå Audi A6 stationcar med udenlandske nummerplader, som starter med DO.

Samtidig efterlyser politiet to kvinder og en mand, som kørte bilen. Manden er kun set sidde i bilen, altså den sølvgrå Audi A6 stationcar. Eneste beskrivelse politiet har af manden er, at han skulle være 'rumænsk af udseende med mørkt hår'.

Kvinderne beskrives som:

A: Rumænsk af udseende, 25 - 30 år, almindelig af bygning, sort mellemlangt glat hår og iført mørkt tøj.

B: Rumænsk af udseende, 28 - 30 år, kraftig af bygning, sort kort hår, iført beige strikketrøje og mørke bukser. Hun medbragte en sort skuldertaske af skind.

Fyns Politi opfordrer alle, men især ældre og personale på plejehjem, til at være opmærksomme på de nævnte personer og deres adfærd. Og hvis man bemærker personerne eller køretøjet, så er Fyns Politi meget interesseret i oplysningerne.Politiet kan kontaktes på 114.


Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk stjernerytter efter sit...
bt.dk
Kendt amerikansk skuespillerinde...
bt.dk
Intense forhandlinger i Forligsen:...
bt.dk
Eriksen snydt for drømmen: Manchester...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx