Af - 29/04-15 13:24; Opdateret: 29/04-15 15:04

V-profil: Danskere er kulturløse burgerspisereV-profil: Danskere er kulturløse burgerspisere

Danskere har næsten ingen kultur, sagde Venstres folketingsmedlem Fatma Øktem til New York Times i 2000. I dag siger hun, at hun mente noget andet.

storybild

For 15 år siden gav Venstre-parret rådmand Benyamin Simsek og folketingsmedlem Fatma Øktem et interview til New York Times, hvor hun sagde at danskere var næsten kulturløse. (Billede: Polfoto)

Danskere er kulturløse burgergnaskere. Det sagde Venstres folketingsmedlem Fatma Øktem, der er gift med rådmand Bünyamin Simsek, da de sammen gav et interview i New York Times for 15 år siden, hvor de langede hårdt ud efter danskere. I hele interviewet bruger de begreberne "os" og "dem"

- De siger, at vi forandrer eller truer deres kultur, men hvis deres kultur er så stærk, hvad har de så at frygte fra islam. Fakta er, at danskere har meget lidt national kultur tilbage. De adopterer Halloween, de adopterer thanksgiving, de adopterer valentine’s day. De spiser burgere. Og så ser de vores mere ægte kultur og bekymrer sig, sagde hun.

Facebook får en vital rolle i valgkampen
Facebook får en vital rolle i valgkampen

KLUMME: En lille båd der gynger - det klinger ligesom lidt hult disse dage
KLUMME: En lille båd der gynger - det klinger ligesom lidt hult disse dage

Citatet fra 18. december 2000 var dagens citat i New York Times. Fatma Øktem siger, at hun dengang var 24 år.

- Jeg lavede et interview gennem tre dage med New York Times mange år, før, jeg valgte at gå ind i politik. Jeg synes, at citatet er taget noget ud af sammenhæng, og det skal mere forstås som et udtryk for, at jeg er så glad for danske værdier, at jeg dengang ikke forstod, hvorfor vi skulle fejre Halloween, når vi nu har en rigtig god tradition i fastelavn, skriver hun i en mail til metroxpress.​


LÆS OGSÅ: Sjove fadøl-billeder kan påvirke Løkkes valgkamp

LÆS OGSÅ: Kvajebajer: Lars Løkke gør grin med 'fadøls-gate'

LÆS OGSÅ: Ølbamse: Læsere driller Censur-Løkke på Facebook

LÆS OGSÅ: Fadøl forbudt på Løkkes Facebook

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx