10/09-13 11:26

Regeringen: Venstre vil fyre 24.200 offentligt ansatteRegeringen: Venstre vil fyre 24.200 offentligt ansatte

Venstre afviser, at et offentligt udgiftsstop nødvendigvis betyder langt færre offentligt ansatte. Beregninger fra Finansministeriet viser det modsatte

Venstres forslag om et offentligt udgiftsstop - eller nulvækst - frem til 2020 vil ikke nødvendigvis betyde færre offentligt ansatte.

Det fastholder Venstres finansordfører, Peter Christensen, under førstebehandlingen af næste års finanslov.

- Det at have et udgiftsstop betyder, at der er penge til at købe de samme varer og have ansat de samme mennesker som året før.

- Vi vil godt være med til, at den offentlige økonomi stiger med det, som varerne stiger med, og som lønningerne stiger med. Men vi vil ikke være med til at lade verdens største offentlige sektor blive større, siger Peter Christensen.

LÆS OGSÅ: Engell om V-udspil: En gratis omgang

Regeringspartierne mødte ellers op til finanslovdebatten med friske beregninger fra Finansministeriet, der viser, at nulvækst i det offentlige frem til 2020 vil betyde 24.200 færre offentligt ansatte end i dag.

I forhold til regeringens planer om en vækst på 0,6 procent vil der være 32.900 færre offentligt ansatte med nulvækst frem til 2020, fremgår det af beregningerne.

LÆS OGSÅ: EL: Vi kræver flere offentligt ansatte

Peter Christensen siger, at Venstre ikke vil love et uændret antal offentligt ansatte. Men det er et spørgsmål om politiske prioriteringer i kommuner, regioner og Folketinget, om man fremover vil bruge de offentlige midler på varekøb eller på lønninger, fremhæver han.

- Det er jo sådan, at hvis man vælger at sige, at vi vil hellere bruge flere penge på varer, så er der færre penge til lønninger. Det er simpel matematik. Men det er en prioritering, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter stort FCK-chok: Her er...
bt.dk
Lægen sagde, han aldrig kom til at...
bt.dk
Efter vanvittigt drømmemål: Real...
bt.dk
BT's karakterbog: 'Nej, nej, nej, en...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx