Af Ritzau - 23/11-16 11:28; Opdateret: 23/11-16 12:06

Nordjyder tipper flittigt politiet om påsatte brandeNordjyder tipper flittigt politiet om påsatte brande

Der er flere spor at gå efter i sagen om en lang række påsatte brande i området omkring Fjerritslev.

storybild

Politiet mangler stadig at finde den eller de gerningsmænd, der står bag en lang række brænde i Nordjylland. (Billede: Free/Colourbox)

Politiet er stadig på jagt efter en eller flere personer, der står bag en lang række påsatte brande, som i omkring to måneder har hærget Fjerritslev og omegn i Nordjylland.

Den seneste fandt sted mandag aften, hvor et udhus ved en villa brændte.

Ifølge vicepolitiinspektør og efterforskningsleder Frank Olsen er efterforskningen af brandene i øjeblikket Nordjyllands Politis absolutte førsteprioritet.

- Efterforskningen består i at undersøge brandstederne og sikre de spor, der måtte være. Vi afhører de forurettede og vidner, der har set noget, lyder det.

Derudover har politiet fået flere spor at gå efter i form af tip fra indbyggere i lokalområdet.

- Vi får generelt mange henvendelser fra borgere i lokalområdet ved Fjerritslev. Ud fra de oplysninger, vi får ind, har vi flere mistanker, som vi arbejder videre med, siger Frank Olsen.

Ifølge Frank Olsen kan der både være tale om én gerningsmand eller flere.

- Vi holder alle muligheder åbne. Der er noget, der tyder på, at der er flere gerningsmænd. Men det kunne også være en enkelt person, der er meget aktiv, siger efterforskningslederen.

Brandene er gået ud over containere, halmlader og stråtækte sommerhuse. Men i weekenden blev det langt alvorligere, da en 89-årig kvinde på Thistedvej var ved at brænde inde i sit stråtækte hus.

- Vi er bekymrede, når der bliver sat ild til en bolig, hvor der er nogen hjemme, og når der bliver sat ild til containere i et bebygget område, siger Frank Olsen.

Det lykkedes familien at få den dårligt gående kvinde ud af huset, og hun slap uskadt.

- Vi arbejder nu med over 20 brande, som vi betragter som påsatte. Derudover er der nogle, som venter på at blive brandundersøgt, så vi kan komme op på flere, lyder det fra vicepolitiinspektøren.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Anna Due fra 'Paradise' afslører: Det...
bt.dk
Tiltalt for kokainkørsel: Medinas...
bt.dk
Tre sikre og en masse spørgsmålstegn:...
bt.dk
Guldbejlers nøglekamp flyttes: Kevin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx