Af - 21/08-15 15:57

Akutberedskab efter fatal fejl: Vi er dybt berørtAkutberedskab efter fatal fejl: Vi er dybt berørt

Patienterstatningen har vurderet, at der var tale om en klar fejl, da en 12-årig dreng ikke blev hentet af en ambulance og efterfølgende døde. Hovedstadens akutberedskab er enige i afgørelsen.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Der var tale om et brud på retningslinjerne, da akutberedskabet i Region Hovedstaden sidste efterår ikke sendte en ambulance ud til en 12-årig dreng, der efterfølgende døde.

Det har Patienterstatningen nu afgjort, og akutberedskabet ligger sig også fladt ned og erkender fejlen.

Enhedschef for AMK-Vagtcentralen (akut medicinsk koordination), Marit Karina Buccarella, siger til metroxpress, at sagen er taget til efterretning.

Afgørelse: 12-årig døde efter klar fejl på vagtcentral
Afgørelse: 12-årig døde efter klar fejl på vagtcentral

- Det er godt at familien og alle berørte af hændelsen nu har fået afklaring i denne sag, selvom det ikke erstatter det tab, familien står med. Vi er, som vi tidligere har udtalt, enige i, at vi skulle have sendt en ambulance ved første opkald. Denne hændelse har berørt os dybt, og vi tager den meget alvorligt. Den indgår i vores arbejde med at forbedre den hjælp, vi hver dag yder til borgerne i Region Hovedstaden.

De ansatte i hovedstadens akutberedskab har fået indskærpet retningslinjerne for fremover at undgå en lignende tragisk sag.

- Vores retningslinjer er ikke blevet fulgt i denne sag, og vi har som konsekvens heraf præciseret vores instrukser og procedurer på området og indskærpet overfor personalet, at de altid skal følges. Ved tvivl skal vores AMK-læge altid inddrages. Hændelsen har derfor haft arbejdsmæssige konsekvenser for de involverede og for Akutberedskabet, siger Marit Karina Buccarella.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx