Af - 07/06-15 15:37; Opdateret: 07/06-15 15:47

Asger Aamund i hed DR-debat: Caribien-afsoninger er 'ekstremt usolidariske'Asger Aamund i hed DR-debat: Caribien-afsoninger er 'ekstremt usolidariske'

Unge kriminelle på Caribien-ture får Asger Aamund op i det røde felt i debatprogrammet Søndagsfrokost.

storybild

Et par af de unge der har været sendt til Caribien. (Billede: Privatfoto)

I den forgangne uge har metroxpress i en række artikler sat fokus på at unge misbrugere bliver sendt på ture til Caribien. Frederikssund Kommune har siden 2010 brugt otte millioner kroner på at sende 12 unge misbrugere og kriminelle til Caribien i op til to år ad gangen.

I dag debatterede erhvervsmanden Asger Aamund, kommunikationsrådgiver Rulle Grabow og socialrådgiver, chefrådgiver på professionshøjskolen Metropol, Bettina Post i P1 programmet Søndagsfrokost, om turene er forargelige.

- Jeg synes, det er ekstremt usolidarisk overfor andre nødlidende i samfundet at sende unge til Caribien. Jeg synes ikke, vi skal bruge 8 millioner kroner til at sende dem til Caribien. Vi har gode behandlingssteder her i landet. Det burde man kunne gøre langt billigere, lyder det fra Asger Aamund.

Der blev både røget hash og drukket sprut på Caribien-turene, forklarer ung, som har været afsted.

- Jeg synes, det er at svigte dem at sende dem til Caribien, hvor de kan fortsætte med at drikke og ryge sig skæve, siger Asger Aamund i programmet.

Christian begik knivrøveri: Her afsoner han i Caribien
Christian begik knivrøveri: Her afsoner han i Caribien

Den udlægning er socialrådgiver, chefrådgiver på professionshøjskolen Metropol, Bettina Post ikke enig i. Hun forsvarer metoden.

- Jeg er ved at være godt fyldt op med forargede mennesker, som synes, at man skal være misundelig på folk, der har det svært. Her er formentlig tale om unge, der er blevet svigtet på det groveste af deres forældre. Der er intet at være misundelig over her. Det er dem velondt, at de kan få en god oplevelse, siger hun.

Kommunikationsrådgiver Rulle Grabow kan godt forstå, at det kan vække forargelse.

- Det virker lidt som en belønning, når man ser billederne af det krystalblå vand og det pæne skib ved siden af, siger Rulle Grabow.

Du kan læse mere om sagen i Metroxpress i morgen

Venstre-borgmester om Caribien-ture: Det er billigt
Venstre-borgmester om Caribien-ture: Det er billigt

Christian blev rockerlærling efter Caribien-tur
Christian blev rockerlærling efter Caribien-tur

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx