Af - 15/05-14 06:58

Førende bakterieeksperter raser over SeruminstituttetFørende bakterieeksperter raser over Seruminstituttet

Seruminstituttet har ikke haft styr på svine-MRSA'en og har svigtet sin opgave, lyder kritikken af statens institut til overvågning af multiresistente bakterier.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Førende resistens-eksperter er rystede over at Seruminstituttet har overset to patienter, som døde i 2012 og 2013 på grund af svine-MRSA, selv om bakterien er eksploderet blandt svin netop i de år.

Og oplysningerne om dødsfaldene, som først kom frem efter, at en hospitalslæge fra Odense Universitetshospital forlangte dem, er kommet alt for sent ifølge leder af Videnscenter for MRSA, professor Henrik West, Hvidovre Hospital.

- Vi har hidtil troet, at den netop ikke var dødelig. Og Instituttet har en national forpligtigelse til at overvåge udviklingen og fortælle os andre om det, så det burde de have gjort fra begyndelsen, kritiserer han.

Også professor og rådgiver for Fødevarestyrelsen omkring multiresistente bakterier, Frank Aarestrup, DTU er vred og forarget:

- Det er dybt forbløffende. Det offentlige har nedsat en række statslige arbejdsgrupper og aktiviteter, for at holde øje med MRSA, og så får vi ikke noget at vide. Jeg begriber det ikke.

Advarsel: Denne sæbe kan være livsfarlig
Advarsel: Denne sæbe kan være livsfarlig

Men fra Serum Instituttets overvågningschef, Robert Leo Skov lyder forklaringen, at man ikke har opgjort dødsfald for svine- MRSA selvstændigt:

- Vi har ikke fundet anledning til det, da forekomsten af blodforgiftninger og dødsfald grundet alle samlede MRSA-typer har været stabile de sidste 10 år, forklarer Leo Skov, som indrømmer, at ingen ved præcist, hvor mange danskere, der årligt dør af MRSA og svine- MRSA.

Langt flere danskere smittes med resistente bakterier
Langt flere danskere smittes med resistente bakterier

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper Christensen afslører: Det sker...
bt.dk
Mentalerklæring: Så høj er Peter...
bt.dk
Kendt forsvarsadvokat: Derfor er...
bt.dk
Medie: Dansk ligaklub begæret konkurs
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx