Af Julie Laurs Bundgaard - 04/11-17 12:29

Ekspert advarer mod ny type flåt: Er især farlig for kæledyrEkspert advarer mod ny type flåt: Er især farlig for kæledyr

En ny flåtart har fundet vej til Danmark, og den kan bære på sygdomme, som er farlige for mennesker, men særligt for vores kæledyr, som kan dø af et inficeret bid.

storybild

Foto: Scanpix

Det skriver TV 2.

»Engflåten kan bære på en parasit ved navn Babesia Canis, som også kaldes hundemalaria, da den rammer de røde blodlegmer på samme måde som malaria. Parasitten er meget alvorlig og kan ende med en dødelig udgang,« siger René Bødker, som er epidemiolog ved DTU Veterinærinstituttet, til mediet.

Den nye flåtart lever ikke kun i skoven, men også i græsset langs vandløb. Derfor skal man være opmærksom, når man opholder sig udenfor og ikke kun tjekke sig selv eller sit kæledyr for flåter, når man har været en tur i skoven.

Selvom der endnu ikke er fundet engflåter med den farlige parasit i Danmark, bør hundeejere alligevel være opmærksomme - et tegn på at din hund er blevet inficeret kan være blod i urinen.

Sidste år blev det østlige England ramt af et stort udbrud af den nye flåtart, hvor flere hunde døde af den farlige bakterie. Visse områder blev sågar spærret af i et forsøg på at beskytte hundene mod flåtarten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx