08/12-17 06:41

Regn og rusk indleder en weekend med faldende temperaturerRegn og rusk indleder en weekend med faldende temperaturer

Der kan falde lidt hvidt nedbør i weekenden, men der bliver ikke tale om decideret snevejr, lyder det fra DMI.

storybild

København. Det bliver en relativt våd og blæsende weekend, hvor temperaturerne falder gradvist fra dag til dag og ender omkring frysepunktet.

Sådan lyder forudsigelsen for fredag og weekenden fra Martin Lindberg, vagthavende meteorolog hos Danmarks Meteorologiske Institut (DMI).

- Fredag får vi en kraftig vind, der er jævn til hård, og ved kyster op til hård kuling. Særligt ved vestkysten, hvor der også er risiko for kraftige vindstød måske op til vindstød af stormstyrke, siger han.

Og fredagen kommer også til at byde på en del byger rundtom i landet.

- I Jylland kommer der mange byger, der lokalt kan være med torden og hagl. Og kun meget lidt sol, lyder det.

- I den østlige del af landet får vi lidt mere sol, men der kommer også enkelte regnbyger lokalt, siger Martin Lindberg.

Temperaturen fredag bliver mellem tre og seks grader, og den falder en lille smule til omkring to til fem grader om lørdagen.

Derudover fortsætter blæsevejret, inden det aftager i løbet af lørdagen.

Lørdag byder også på en del lokale byger, og her er temperaturen formentlig faldet så meget, at nedbøren kan bestå af lidt slud og tøsne

- Der kommer nogle spredte byger, der enkelte steder kan være med lidt slud lokalt, og derfor kan det blive lidt hvidt, siger Martin Lindberg.

Natten til søndag falder temperaturen yderligere.

- Vi kommer nok ned omkring frysepunktet i Jylland og også tæt på frysepunktet i den østlige del. Og så bliver det skyet med en del byger, der også godt kan være lidt hvide, lyder det fra Martin Lindberg.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx