20/12-15 08:12

Flere børn og unge deler nøgenfotos på nettetFlere børn og unge deler nøgenfotos på nettet

14-årige Pernille føler sig forfulgt af et nøgenfoto, hun delte med en bekendt for mere end et år siden.

Bildstrecke im Grossformat »

Fyns Politi oplever en stigning i sager, hvor børn og unge hjemsøges af nøgenbilleder, de selv har delt på internettet. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Et sted i Middelfart Kommune sidder 14-årige Pernille og føler sig forfulgt af et nøgenfoto, som hun delte med en bekendt på Skype for mere end et år siden.

Hun er langtfra alene. Ifølge Fyns Politi deler et stigende antal børn og unge afslørende billeder af sig selv med andre på nettet, hvorefter de chikaneres eller afpresses. Det kaldes sextortion.

- Der er helt klart en stigning, hvis vi ser bare et par år tilbage. Sociale medier som for eksempel Snapchat har gjort det nemt at sende billeder, siger politikommissær Carsten Arentoft Andersen.

29-årig mand dømt i ekstrem sag:  Pressede piger til sex i årevis
29-årig mand dømt i ekstrem sag: Pressede piger til sex i årevis

Fyns Politi ved dog reelt ikke, hvor mange tilfælde det drejer sig om, da mange episoder aldrig bliver anmeldt.

I Middelfart har lokalpolitiet for eksempel modtaget tre anmeldelser den seneste måned, mens det tværfaglige samarbejde SSP-Middelfart kan rapportere om ét-to nye tilfælde om ugen. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Simone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløs
Simone blev afpresset: Send frække fotos eller alle ser dig topløs

De unge kan være truet til at dele et billede, mens de i andre tilfælde sender det
frivilligt i den tro, at det er fortroligt til en ven. Men selv der kan det nemt ende galt, forklarer chefpsykolog Kuno Sørensen fra Red Barnet:

- Det kan være, at der er en stiltiende aftale mellem to veninder om, at et billede bliver mellem dem. Men hvis de bliver uvenner, kan det havne hos andre og blive misbrugt, siger han til avisen.

Ifølge Bo Hansen, der er SSP-konsulent i Middelfart, handler det blandt andet om, at de unge ikke kan tænke konsekvenserne af deres internetbrug til ende:

- For dem er den virtuelle verden adskilt fra den virkelige verden, påpeger han.

Kilde: Fyens Stiftstidende

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx