Af - 13/07-16 09:56

Folk jagter pokémoner på Jens' datters grav: - Jeg synes sgu ikke, det er i ordenFolk jagter pokémoner på Jens' datters grav: - Jeg synes sgu ikke, det er i orden

Assistens Kirkegård på Nørrebro i København er blevet et yndet sted at gå på Pokémon-jagt. Det forstyrrer gravfreden.

storybild

(Billede: Erdoğan Adanır)

Pokémon Go-spillet er lynhurtigt blevet det som alle taler om. Det er der mere end en grund til. Smartphone-spillet har også nemlig skabt en del problemer, lige fra folk, der er kommet til skade til røverier og utroskabsafsløringer. Nu er problemerne så småt begyndt at ramme Danmark.

København vrimler i disse dage med pokémon-jagende mennesker, der forsøger at fange de små virtuelle uhyrer og kæmpe mod hinanden. De er overalt - selv på kirkegårdene. Det har vakt Jens Næslands harme. Det skriver Ekstra Bladet.

- Jeg mistede min ene datter for tre et halvt år siden. Dengang begravede vi hende på Assistens Kirkegård på Nørrebro, og nu render folk rundt og jagter pokémoner oven på hendes grav, siger Jens Næsland til Ekstra Bladet.

Holocaustmuseum beder besøgende droppe Pokemon-spil
Holocaustmuseum beder besøgende droppe Pokemon-spil

Assistens Kirkegård er en kombination af park og gravpladser, og om sommeren er kirkegården et tilløbsstykke for solbadere og isspisende københavnere. Kirkegården er en oase midt på det travle Nørrebro i København. Og nu er det altså også blevet et yndet sted for Pokémon Go-spillere.

- Men det er simpelthen smagløst, at de render rundt oven på gravstederne for at finde pokémoner, der alligevel kun findes i deres telefoner. Jeg synes sgu ikke, det er i orden, siger Jens Næsland.

Uønskede gæster: Derfor invaderes hans hjem af Pokemon-spillere
Uønskede gæster: Derfor invaderes hans hjem af Pokemon-spillere

Jens Næsland har det ellers fint med spillet, så længe folk tænker sig om. Til metroxpress fortæller han, at Pokémon Go for ham har sat gang i en række tanker om spillernes egen sikkerhed og privatlivets fred. Han mener, at det kan blive problematisk, hvis spiludviklerne for fremtiden ikke overvejer, om områder er fredede, private eller direkte farlige for brugerne selv.

LÆS OGSÅ: Vildt: Danskerne søger mere efter Pokémon Go end porno på Google

LÆS OGSÅ: It-eksperter: Derfor skal du passe på ny Pokémon-app

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx