Af - 07/05-14 20:52

Eurovision sender hotelpriserne i vejretEurovision sender hotelpriserne i vejret

Det er meget dyrere at bo på hotel i København under det Det Europæiske Melodi Grand Prix. Men priserne er ikke urimelige, mener hoteldirektør.

storybild

(Billede: Polfoto)

Verdens 10. dyreste by at bo i – København – er blevet endnu dyrere at bo i under Eurovision.

Overnatningspriserne i København under det Europæiske Melodi Grand Prix har nemlig oplevet en gennemsnitlig stigning på næsten 60 procent i forhold til den samme periode sidste år. Det viser nye tal fra Trivago, som sammenligner danske hotelpriser.

Administrerende direktør for Arp-Hansen Hotel Group, Dorte Krak, har ikke konkrete tal for sine egne hoteller, og hun mener ikke at branchen presser prisen for højt.

- Sådan har det altid været. I kunne også have lavet regnestykket mellem to andre perioder. Sådan her har det været alle dage. Man kunne også lave det, hvis der kommer en modemesse. Det er udbud og efterspørgsel. Nu hedder det Eurovision, sådan er det jo, siger Dorte Krak.

Men København er i forvejen verdens 10. dyreste by at bo i. Er prisen så ikke presset urimeligt højt lige nu?

- Nej, der er jo efterspørgsel efter værelserne.

Gør efterspørgslen den store prisstigning rimelig?

- Altså hvad er urimeligt? Hvis man graver ned i hotelbranchen i Danmark, så formår den jo ikke at tjene penge. Og det er ligesom med fly. Er der travlt er priserne høje og omvendt, når der ikke er. Det er ligesom, at prisen på and stiger til jul, siger Dorte Krak.

Arp-Hansen Hotel Group ejer 12 hoteller og ifølge direktøren en femtedel af markedet i København. Det er for eksempel Hotel Imperial, Tivoli Hotel, The Square og 71 Nyhavn Hotel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Zlatans VM-skæbne er afgjort
bt.dk
Haas-chef om Magnussen: 'Kevin er et...
bt.dk
Markant profil giver Støjberg tørt...
bt.dk
Tøjgigant lider i Danmark: Værste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx