Af - 10/09-14 14:36

Minister griber ind mod farlige børnebusserMinister griber ind mod farlige børnebusser

Sikkerhedsseler i 33 ud af 115 institutionsbusser viste sig at være ulovlige og farlige, viser stikprøve. Minister griber nu ind.

storybild

Trafikminsiteren griber nu ind mod farlige busser. (Billede: Dahl Engineering)

Det skal være slut med, at tusindvis af børnehavebørn kører rundt i farlige busser.

Transportminister Magnus Heunicke (S) lancerer i dag en ti punkts plan mod usikre børnehavebusser, dårlig kontrol i synshaller og skærpede regler for sikkerhedsudstyr til børn i biler.

Det sker efter, at en stikprøve fra Trafikstyrelsen af sikkerhedsseler i 115 institutionsbusser har vist, at der var fejl i 33 af dem.

- Det er alt, alt for mange og dybt kritisabel. Det skriger på handling omgående inden der sker en tragedie. Det skal bare være i orden, siger Magnus Heuicke til metroxpress.

I april kunne metroxpress fortælle om de usikre busser. Vi viste billeder af en crashtest ned dukker af to voksne og to børn, der kørte ind i noget med 48 kilometer i timen iført de seler, der befinder sig i hundredvis af børnehavebusser.

- Sæder og passagerer blev slynget rundt i bussen, mens et par af dem ville være døde, siger Claus Dahl, ejer af Dahl Engineering og producent af sikkerhedsudstyr.

Han siger om den nye plan:

- Jeg kan næsten ikke få armene ned. Jeg har kæmpet med myndighederne i tre et halvt år.

Også Venstres Torsten Schack Pedersen glæder sig efter han har indkaldt flere ministre i samråd om sagen og stillet et væld af spørgsmål. Senest 20. maj sendte han en byge.

- Nu vælger han så at lave en handlingsplan om alt det jeg påpeger i stedet for at svare. Ministeren erkender den er helt gal, Heldigvis er der ikke er ​sket en ulykke med børn i alle de år, hvor busserne har kørt farlige rundt, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Teenager dræbt i arbejdsulykke
bt.dk
Dansk tennis-komet tager kæmpe-skalp
bt.dk
DF-top: Messerschmidt vil gøre...
bt.dk
Kim Larsens søn var bange for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx