Af - 17/01-15 13:07

Vildt! Elefanter kan blive en del af den danske naturVildt! Elefanter kan blive en del af den danske natur

Snart skal du måske se på elge eller ligefrem elefanter, når du går søndagstur i den danske natur. Det mener en professor i biologi.

storybild

En elefant i Givskud Dyrepark. Måske vil den snart kunne findes fri i naturen? (Billede: Polfoto)

Er du træt af, at de mest eksotiske dyr, du kan møde i den danske natur er en ko eller et rådyr, så glæd dig.

I en ikke alt for fjern fremtid kan det nemlig være elge, du møder - eller ligefrem en elefant. Og det er altså ikke på familieudflugten til Zoologisk have, men derimod ude i naturen.

- Jeg tror godt, at vi kan komme til at se vilde indiske elefanter i dansk natur. Der bliver allerede tænkt over det på forsøgsbasis, fortæller Jens-Christian Svenning, der er professor i biologi på Aarhus Universitet, til Jyllands-Posten.

- De her store dyr har en helt særlig rolle i vild natur. De tilfører diversitet, og sådan et dyr som elefanten har jo for eksempel evnen til at vælte træer, og sådan en funktion mangler dansk og europæisk natur, mener han.

Se verdens første elefant-selfie
Se verdens første elefant-selfie

Danmark gennemgår i disse år en såkaldt 'rewilding'-proces, som dækker over, at vilde dyr, som har boet i Danmark for tusindvis af år siden, nu igen indtager den danske natur - enten af egen fri vilje eller hjulpet af biologer.

Således har man for nylig opdaget både ulve, vildsvin og ynglende gråsæler i Danmark, og næste år slippes også elgen ud i det danske skove.

Også et mindre antal urokser, vildheste, bisoner og bævere bor findes i naturen.

Der er dog ét problem ved 'rewilding'. Pladsmangel. Det kan nemlig blive upraktisk at have elefanter på vejene, erkender Jens-Christian Svenning overfor Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Velkommen tilbage - Elge flytter til Jylland efter 4000 år

LÆS OGSÅ: TV: Se elefant rydde op efter svinende mennesker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx