Ud af det blå: Kendt DF'er trækker svinekødsforslag tilbageUd af det blå: Kendt DF'er trækker svinekødsforslag tilbage

DF'er Dorthe Ullemose trækker pludselig svinekødskrav i Svendborg Kommune tilbage. - Jeg skal lige have afklaret nogle ting med forvaltningen, lyder det. Forvaltningen kender ikke til sagen og afviser i øvrigt, at man kan trække forslaget tilbage.

storybild

Dorte Ullemose (DF) (Billede: ft.dk)

Hvis det står til Dansk Folkepartis folketingsmedlem frs Sydfyn Dorthe Ullemose, skal institutionerne i Svendborg Kommune kopiere Randers Kommune og indføre svinekød på menuen i samtlige kommunale institutioner.

Det fremgår af dagsordenen for mødet på tirsdag i Svendborgs byråd, hvor Dorthe Ullemose også er valgt ind.

Medie: Derfor blev 'svinekød på menuen' vedtaget i Randers
Medie: Derfor blev 'svinekød på menuen' vedtaget i Randers

Et så ømtåleligt emne som, hvorvidt der kan være svinekød på menuen, mener vi ikke kan pålægges institutionens bestyrelse.

Sådan skriver hun i forslaget, som der altså skal til afstemning tirsdag. Men blækket er knap tørt på dagsordenen, før den tidligere så ombruste DF'er Dorthe Ullemose har fortrudt.

Dorthe Ullemose har nemlig valgt at hive forslaget om obligatorisk hamburgryg og frikadeller tilbage.

Jeg har valgt ikke at fremføre forslaget under første byrådsmøde, da jeg lige skal have afklaret nogle ting med forvaltningen.

Seks ud af ti ville støtte et krav om svinekød i deres kommune
Seks ud af ti ville støtte et krav om svinekød i deres kommune

- Men jeg dropper det ikke, siger Dorthe Ullemose til metroxpress, og fortæller, at hun regner med, at det kommer på programmet igen til næste møde i februar.

Det kan man bare ikke, siger Svendborgs kommunaldirektør.

- Ifølge de formelle regler, kan man ikke pille ved et forslag, som er sendt rundt af borgmesteren, siger kommunaldirektør Erik Meldgård Bendorf.

Han afviser, at forvaltningen er ved at afklare noget i forslaget.

Det har vi ikke hørt noget om, og det er ikke noget, vi arbejder på.

Dorthe Ullemose vil ikke gå yderligere ind i debatten om, hvorfor svinekød som et krav skal være en del af institutionernes menukort. Dog siger hun:

- Jeg vil ikke som udgangspunkt tvinge institutionerne til at indføre specifikke madkrav med svinekød, men jeg synes samtidig heller ikke, at man skal fravælge svinekød. Derudover har jeg ingen kommentarer.

Byens Venstre-borgmester, Lars Erik Hornemann, afviser blankt, at det kommer på tale.

- Vi støtter det ikke. Vi er fuldstændig trygge ved de kompetencer, der ligger i vores forældrebestyrelser, siger han.

Ifølge de kilder metroxpress har talt med, er der langt fra flertal for forslaget i Svendborg, som ellers tidligere i denne uge blev stemt igennem af kollegaerne i Randers. Flere i Svendborg beskriver det som "mærkeligt" og "atypisk".

Skulle det en dag blive et problem med et decideret svinekødsforbud, er Svendborg-borgmesteren dog villig til at tage det op.

Kommer der et tidspunkt, hvor flertallet i en forældrebestyrelse er muslimer, og de vil forbyde svinekød, så kan vi godt diskutere, om det er "at tage udgangspunkt i dansk madkultur," som det står i Svendborgs kommunale madpolitik.

Er der ved byrådsmødet tirsdag ingen, som ønsker at tale svinekoteletter og pølser, er det muligt for borgmesteren at fjerne punktet med opbakning fra hele byrådet. Men det er "usædvanligt", oplyser direktionen til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Gris på gaflen: Få den tyrkiske kok Umuts svine-gode opskrifter

LÆS OGSÅ: DF'er efter mediestorm: Jeg fortryder intet

LÆS OGSÅ: DF om kontroversielt læserbrev: Det kan misforstås

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx