Af Jeppe Elkjær Andersen - 14/09-17 12:45

Politiet advarer kvinder: Lad være med at falde for det her trickPolitiet advarer kvinder: Lad være med at falde for det her trick

Har du været udsat for denne type svindel, så vil vi gerne høre fra dig. Skriv til jepa@berlingskemedia.dk.

storybild

Kvinder i alderen 40+ bliver i stigende grad udsat for de såkaldte 'romance scams' på nettet. Derfor går politiet nu ud og advarer mod tendensen.

Det skriver Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

I løbet af det seneste stykke tid har politiet oplevet en stigning i anmeldelser af 'romance scams', der går ud på, at hovedsageligt kvinder i alderen 40+ bliver kontaktet af det, der skal forestille mænd på Facebook.

I første omgang modtager kvinderne en venneanmodning. Hvis den bliver accepteret begynder personen bag profilen at skrive til kvinden. Det er alt sammen med det formål at oprette et slags tillidsforhold gennem et længere stykke tid. Og det ender som regel altid med, at personen bag profilen forsøger - og somme tider lykkes med - at lokke pengebeløb ud af kvinderne.

Læs også: Nye oplysninger om Raket-Madsens færden i ubåden

I pressemeddelelsen beskriver Nordsjællands Politi romance scams på følgende måde:

'Når dialogen imellem parterne har stået på i en længere periode, beder gerningsmændene så om at få overført penge til en bankkonto. Det kan være under påskud af, at de skal betale et sygehusophold, indløsning af en særlig pakke, økonomisk bistand i forbindelse med en god forretning i Dubai, eller noget helt fjerde. Fælles for alle påstandene er dog, at det er svindel.'

Politiinspektør hos Nordsjællands Politi Lau Thygesen fortæller, at ofrene oftest godt kan se, at noget var galt efterfølgende, men at svindlerne er meget omhyggelige i deres arbejde:

»Gerningsmændene er meget tålmodige i deres arbejde med at opbygge et tillidsbånd til deres ofre, og det er formentlig en af hovedårsagerne til, at de lykkes med deres forehavende. Set i bakspejlet kan ofrene godt se, at alarmklokkerne burde have ringet, men på grund af tillidsbåndet har de ikke studset over faresignalerne, imens dialogen stod på,« fortæller han i pressemeddelelsen.

Det er dog ikke kun på Facebook den type svindel finder sted. Og opfordringen fra politiet lyder på, at man skal være opmærksom generelt, når man færdes på sociale medier eller dating-stites.

»Uanset om vi taler sociale medier eller ”den virkelige verden”, bør man altid have en sund portion skepsis, hvis man uopfordret bliver kontaktet af en fremmed person. Vi skal naturligvis stadig kunne lære nye mennesker at kende på den ene eller den anden måde, men man bør være opmærksom på eventuelle signaler om, at noget måske er galt,« siger Lau Thygesen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Superliga-klub vil have flere på...
bt.dk
Avicii død: Efterlader sig kæmpe formue
bt.dk
‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Blev kendt som 'Mini Me': Austin...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx