Af - 02/01-14 15:02; Opdateret: 02/01-14 15:40

ALT for damerne-forside skaber voldtægtsdebatALT for damerne-forside skaber voldtægtsdebat

'Voldtaget – hvornår er det din egen skyld?' Sådan lyder det provokerende spørgsmål på forsiden af det første ALT for damerne i det nye år. Det får kritik på sociale medier.

storybild

Alt for damernes forside (til højre) har skabt debat. Inde i bladet lyder der dog andre toner, som du kan se til venstre. (Billede: Twitter (@nadianikolajeva og @SanneSonder))

Et af Danmarks mest populære dameblade er kommet i modvind på de sociale medier efter en provokerende forside med teksten 'Voldtaget – hvornår er det din egen skyld?'.

- Really, 'Alt for damerne'? Det spørgsmål, synes I ikke, er et megadumt signal at sende fra bladhylden?, spørger forfatter, komiker og debattør Sanne Søndergaard på Twitter.


Det er nemlig aldrig ens egen skyld, hvis man bliver voldtaget, anfører hun og flere andre på sociale medier – helt i overensstemmelse med den fremherskende holdning blandt eksperter.

LÆS OGSÅ: Voldtaget? Du havde jo også nedringet kjole på

Og inde i bladet er overskriften da netop også, at det aldrig er kvindens egen skyld. Men det formilder ikke kritikerne, for forsideteksten sender et signal også til de mange, der ser forsiden uden at købe bladet, lyder det.

- Det er lidt underligt at markedsføre sit blad på baggrund af en forventning om at kvinder er i tvivl om hvorvidt det er deres egen skyld, når de bliver voldtaget, skriver Facebook-brugeren Julie.

Voldtægtsofre tør ikke gå til politiet
Voldtægtsofre tør ikke gå til politiet

En anden Facebook-bruger foreslår ironisk damebladet, at de i næste nummer følger op med 'Incest - hvornår er det din egen skyld?', 'Bortført og tortureret - hvornår er det din egen skyld?', og 'Knivdræbt - hvornår er (var) det din egen skyld?'.

ALT for damerne oplyser til metroxpress, at de ikke har mulighed for at kommentere på kritikken, da både chefredaktøren, artikelredaktøren og journalisten bag historien har ferie.

LÆS OGSÅ: Ny minister: Voldtægtsofre har selv del i skylden

LÆS OGSÅ: Voldtagne danskere venter måneder på retssag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Gus Hansen stævnede Rasmus Nøhr for...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx