Af Lars Sejr - 15/07-15 18:05; Opdateret: 15/07-15 18:27

Nu er det officielt: Ryanair lukker i BillundNu er det officielt: Ryanair lukker i Billund

Ryanair lukker sin base i Billund Lufthavn, da LO ikke vil trække sin varslede konflikt mod selskabet tilbage.

storybild

(Billede: Polfoto/arkiv)

Ryanair lukker med sikkerhed sin base i Billund Lufthavn, da fagbevægelsen ikke inden flyselskabets egen opsatte deadline onsdag har valgt at droppe sin varslede konflikt mod selskabet. Det ville være trådt i kraft torsdag.

Det oplyser Ryanair i en pressemeddelelse.

Det irske flyselskabs marketingchef, Kenny Jacobs, siger, at han er ked af, at den danske fagbevægelses "vildledte handling" har tvunget Ryanair til at lukke selskabets to danske baser i Billund og København.

- Men det er den eneste måde, hvorpå vi kan sikre, at vores kunder kan blive ved med at flyve til og fra Danmark uden at blive forstyrret eller blokeret af personale fra konkurrerende flyselskaber, lyder det i pressemeddelelsen.

Basen i Billund lukker fredag klokken 23.

Ryanair oplyste tirsdag, at selskabet ville lukke basen i Billund fredag, hvis ikke LO inden onsdag klokken 17 ville trække sit konfliktvarsel tilbage. Men det fik ikke fagbevægelsen til at ryste på hånden.

- Det, vi siger til Ryanair og alle andre, er, at trusler preller af på os. Vi kører efter de retningslinjer og det medhold arbejdsretten har givet os, siger Lizette Risgaard, næstformand i LO.

- Det gør man ved at varsle en konflikt men også ved at sætte sig til forhandlingsbordet. Det har Ryanair ikke ønsket at gøre, og det er vi selvfølgelig kede af, siger hun.

Nu da Ryanair lukker Billund-basen fredag, er der ikke længere nogen grund til at indlede den varslede konflikt, siger næstformanden.

Gennemførte man konflikten ville det ifølge Lizette Risgaard være overenskomststridigt, da Ryanair-personalet nu har base uden for landet.

To Ryanair-ruter til Korfu og Kreta stopper fra 30. juli. De resterende 12 sommerruter fortsætter, oplyser selskabet. Desuden har selskabet tidligere meldt ud, at tre ud af fire vinterruter lukker.

LÆS OGSÅ: HK-forbund: Ryanair-lukning i Billund er iskold beregning

LÆS OGSÅ: Ryanair lukker med stor sandsynlighed sin base i Billund

LÆS OGSÅ: LO lader sig ikke skræmme: Ryanair-krav ændrer intet

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bedemanden Carina oplever det hele...
bt.dk
14-årige Sophie fik chok, da hun så...
bt.dk
Eddie Skoller sætter...
bt.dk
Thomas Skovs far faldt om og bliver...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx