Af Peter Astrup - 29/04-18 20:51

Formodet gerningsmands hjem ransaget: Rystende video viser, hvordan rask ulv blev skudt Formodet gerningsmands hjem ransaget: Rystende video viser, hvordan rask ulv blev skudt

DR har søndag aften fået adgang til den video, der viser den meget omtalte nedskydning af en ulv i nærheden af den lille by Ulfborg i Jylland.

storybild

DTU Veterinærinstitut i København har modtaget en ulv, der er blevet skudt ved Ulfborg. Mariann Chriél, seniorforsker DTU (tv) undersøger ulven tirsdag den 17. april 2018. Foreløbig undersøgelse viser, at ulv blev dræbt af skud fra en riffel. En 66-årig mand er fortsat sigtet. Det skriver Ritzau, onsdag den 18. april 2018.. (Foto: TYCHO GREGERS/Ritzau Scanpix) (Billede: TYCHO GREGERS)

Nedskydningen af ulven er optaget af en privatperson, som udbryder »han skød den kraftedme,« netop som skuddet høres på videoen og ulven falder til jorden.

Ulven bevæger sig febrilsk og tydeligt såret på marken efter skuddet er faldet.

På DRs udgave af videoen kan man også tydeligt se den bil, hvor der bliver skudt fra. Den er dog sløret - sandsynligvis af DR. Bilen ses i baggrunden længere væk end ulven i forhold til det punkt, hvor optagelsen er lavet.

Den i øvrigt sunde og raske hunulv blev skudt mandag den 16. april om eftermiddagen lidt udenfor Ulfborg i Vestjylland. Politiet fandt den døde ulv på stedet og kunne hurtigt finde og anholde den formodede gerningsmand på baggrund af detaljerede vidneudsagn.

Den formodede 66-årige gerningsmand nægter at have skudt ulven. Politiet har ransaget hans privatadresse og fundet adskillige rifler og våben til jagt, som den 66-årige er i lovlig besiddelse af. Våbnene er blevet beslaglagt, ligesom politiet også har beslaglagt den 66-åriges bil.

Ulve er fredede i Europa og ulvene i Danmark må derfor ikke skydes eller jages på nogen måde.

BT følger sagen..

 

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Politiker vil gøre comeback i...
bt.dk
30-årig søn nægtede at flytte...
bt.dk
Rektor mødte ind til chokerende syn i...
bt.dk
Multiresistente bakterier spreder sig...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx