Af - 15/05-15 17:30

Dansk band skal spille på en af verdens største rockfestivalerDansk band skal spille på en af verdens største rockfestivaler

'Habadekuk' - siger dig måske ikke så meget, men det er altså det danske folkemusikband, der har fået æren af at spille til den store Glastonbury Festival i England til sommer.

storybild

(Billede: Habadekuk)

Hårdtslående horn, heftig violin og medrivende rytmer kendetegner 'Habadekuk'. Og nu skal det danske folkemusikband spille på intet mindre end en af verdens største og mest legendariske festivaler - Glastonbury Festival. Det offentliggjorde festivalen i dag på deres hjemmeside.

- Det er jo helt fantastisk at opleve den interesse og åbenhed, der er for etnisk dansk musik ude i verden”, siger saxofonist i Habadekuk, Rasmus Fribo.

'Habadekuk' har tidligere spillet på de største canadiske festivaler, i Borneos regnskov og på festivaler og spillesteder i det meste af Europa.

- Hvor end i verden, vi kommer, oplever vi en enorm respons på vores musik, som jo i virkeligheden er alle danskeres musik. Vi har haft nogle fuldstændigt sindssyge oplevelser med tusinder og atter tusinde af mennesker i fjerne egne af verden, som raver løs til en polka fra Læsø fra 1850’erne. Det er fantastisk, lyder det fra saxofonisten.

Det danske band har eksisteret siden 2006, har udgivet to album og vundet fem Danish Music Awards i forskellige kategorier.

Dansk band afslører: Vi skal spille på Orange Scene
Dansk band afslører: Vi skal spille på Orange Scene

Underskrifter skal stoppe Kayne som hovednavn på festival
Underskrifter skal stoppe Kayne som hovednavn på festival

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx