Af Ritzau - 28/11-16 17:33; Opdateret: 28/11-16 18:49

Udlændingestyrelsen lukker Langelands asylbørnecentreUdlændingestyrelsen lukker Langelands asylbørnecentre

Langeland Kommune skal ikke længere drive børnecentre for uledsagede, unge asylansøgere, skriver Radio24syv.

storybild

Børnecentret i Tullebølle. Børnecenter Tullebølle på Langeland blev lukket, fordi der er for mange sager med asyldrengene. Nu er også resten af Langeland Kommunes børnecentre lukket. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Asger Ladefoged)

Udlændingestyrelsen fratager Langeland Kommune al varetægt af uledsagede, mindreårige asylansøgere. Samtidig lukkes tre centre, der drives af kommunen.

Det skriver Radio24syv.

- Det er med beklagelse, at kommunen har modtaget denne besked, da der er tale om velfungerende centre, der er blevet rigtig godt modtaget af den lokale befolkning.

- Det kan ikke udelukkes, at styrelsens beslutning er påvirket af sagen fra Tullebølle, skriver asyldirektør i Langeland Kommune Kurt Habekost i en mail til radiokanalen.

Radio24syv har ikke kunnet få en kommentar fra Udlændingestyrelsen. Styrelsen skriver dog selv, at det er en del af begrundelsen.

- Det afgørende argument for lukning af asylcentre er centrenes størrelse, rentabilitet og samspil med andre centre.

- I forhold til centrene i regi af Langeland Kommune har de problemer, som Udlændingestyrelsen har konstateret, også spillet ind, skriver Udlændingestyrelsen i en pressemeddelelse.

Kommunen har været meget i søgelyset, da specielt centret i Tullebølle har haft store problemer. Centret var for mindreårige, uledsagede asylansøgere.

Tidligere i år kom det frem, at ansatte på centret havde seksuelt forulempet beboere. Før det var beboere på centret blev anklaget for blandt andet seksuelle overfald i lokalområdet. Centret er efterfølgende lukket.

Ud over centret i Tullebølle driver Langeland Kommune tre andre centre for uledsagede asylansøgere. De vil altså nu blive lukket.

Udlændingestyrelsen skriver på sin hjemmeside, at finansloven for 2017 betyder, at der vil være færre "driftsoperatører på børnecenterområdet".

- Som led i udmøntning af finanslovaftalen for 2017 vil 17-årige uledsagede mindreårige asylansøgere blive flyttet fra børnecentre til en række opholdscentre, og der vil ske en reduktion i antallet af børnecenteroperatører, skriver Udlændingestyrelsen.

Det fremgår også, at Jammerbugt Kommunes børnecenter også lukker.

Udlændingestyrelsen oplyser, at de fire børnecentre, der skal lukkes, huser omkring 170 mindreårige. Omtrent 50 af dem er 17 år gamle.

Samlet er der 700 uledsagede mindreårige på centre i Danmark. 220 af dem er 17 år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansktoppens nye overraskende...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Frank og Jans far fik genial idé for...
bt.dk
Nibali snød sprinterne - dansker med...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx