Af Ritzau - 17/08-16 21:18; Opdateret: 17/08-16 21:43

Lottokupon købt i Vejle udløser historisk lottogevinstLottokupon købt i Vejle udløser historisk lottogevinst

En kupon købt på en benzintank i Vejle udløser danmarkshistoriens næststørste lottogevinst på 140 millioner.

storybild

Danmarkshistoriens næststørste lottogevinst lyder på 140 millioner kroner og går til en heldig vinder, der har købt sin lottokupon på en tankstation i Vejle. (Billede: Free/Johansen Linda)

En lottokupon købt i Vejle har onsdag aften udløst danmarkshistoriens næststørste lottogevinst. Gevinsten lyder på 140 millioner kroner.

Den heldige vinder deler onsdagens vinderpulje, der samlet lød på 280 millioner kroner, med en vinder fra Norge, oplyser Danske Spil.

De to vindere ramte begge seks vindertal og et supertal og udløste dermed den rekordhøje gevinst på 140.358.416 kroner til hver. Danske Spil har endnu ikke hørt fra ejeren af den danske vinderkupon.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB er den norske del af gevinsten gået til en gruppe på ti nordmænd, der spillede sammen.

Danmarkshistoriens hidtil største lottogevinst lyder på 315 millioner kroner og blev vundet af en kvinde fra Helsingør i februar 2015.

Onsdags Lotto er et samarbejde mellem Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Estland, Letland og Litauen. Det gælder om at ramme seks vindertal ud af 48 mulige.

Man kan få fingre i spillets superpulje, som før onsdagens rekordgevinst havde vokset sig til 271 millioner over 41 uger, hvis man rammer de seks vindertal og et supertal, som skal være det samme som et af de seks vindertal.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Person kommet alvorligt til skade...
bt.dk
Mette Gjerskov kan være færdig i...
bt.dk
Vildt: Så meget koster det at tjekke...
bt.dk
Sex and the City-stjerne stiller op...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx