Af - 18/10-16 22:21

Q om Messerschmidt-exit: Skandale må ikke nå Thulesen DahlQ om Messerschmidt-exit: Skandale må ikke nå Thulesen Dahl

DF prøver at skadesbegrænse efter møgsag om EU-midler, men det kan blive dyrt, hvis det når helt op til Thulesen Dahl, spår Qvortrup.

storybild

Arkivfoto (Billede: Scanpix/Henning Bagger)

Morten Messerschmidt (DF) forlader Dansk Folkepartis øverste ledelse efter sag om forkert brug af EU-midler for en 500.000 kroner.

Det oplyser partiformand Kristian Thulesen Dahl (DF) overfor DR Nyheder tirsdag aften.

- Vi har gjort os vores tanker og besluttet, at Morten Messerschmidt træder ud af vores ledelse, siger han i et interview med DR Nyheder.

Stemmeslugeren Messerschmidt tager dermed faldet for to sager. 200.000 kroner er blevet brugt til partiets sommergruppemøder i 2014 og 2015. Dertil er der blevet brugt 300.000 kroner til medietræning og annoncer, der er blevet bragt i metroxpress.

DF vil finkæmme tre års bilag og refundere flere penge
DF vil finkæmme tre års bilag og refundere flere penge

Det kan være i strid med EU-Parlamentets støtteregler, hvis midlerne fra EU har været med til at finansiere politiske kampagner og konferencer med dansk fokus.

Manøvren er et stort offer, hvor partiet kaster en markant person fra sig og lader ham sejle i sin egen sø. I et forsøg på at begrænse skaderne ofrer man Morten Messerschmidt.

- Det er et forsøg på at skabe ro omkring sagen. Det kan ikke udelukkes, at det er noget, der får et juridisk efterspil, og det må ikke ramme partiets ledelse, vurderer metroxpress' politiske kommentator Henrik Qvortrup og forsætter:

DF vil betale op mod halv million EU-støttekroner tilbage
DF vil betale op mod halv million EU-støttekroner tilbage


- I det sekund det viser sig, at Kristian Thulsen Dahl skal have vidst noget om de her manøvrer, så kan man ikke begrænse det bare til Messerschmidt. Så bliver både Dansk Folkepartis ledelse og formanden trukket ind i det.


LÆS OGSÅ: DF vil betale yderligere 300.000 EU-støttekroner tilbage

LÆS OGSÅ: EL vil have Folketingets formand på banen i DF-sag

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx