Af - 24/11-16 18:20; Opdateret: 25/11-16 11:34

AIDS Fondet-leder dømt for smugling af menneskeAIDS Fondet-leder dømt for smugling af menneske

Leder hos Aids Fondet får ti dages fængsel for at skaffe person til Danmark, så han kunne søge asyl. Direktør har haft hende til "alvorlig samtale."

storybild

AIDS-dag. Der bliver tændt lys på Nytorv i København i anledning af World AIDS Day. En leder hos AIDS Fondet er dømt for at skaffe en person ulovligt hertil, så han kunne søge asyl. De to på billedet er almindelige borgere. (Billede: Keld Navntoft)

10 dages betinget fængsel. Det er dommen mod en leder hos Aids Fondet for at have inviteret en person til Danmark, så han ifølge anklageskriftet havde “mulighed for at søge asyl efter indrejse i Danmark”

Ifølge dommen burde tiltalte have vidst, at den dømtes hovedformål med rejsen i 2014 til Danmark var at søge asyl. En generalsekretær i en anden organisation blev til gengæld frikendt i sagen.

- Hun har fået ti dages betinget fængsel med prøvetid på et år. Begge parter har fravalgt at anke sagen, siger advokaturchef i København, Dorit Borgaard.

Aids Fondets direktør Klaus Legau skriver, at “medarbejderen og jeg har haft en alvorlig samtale.”

- Hvordan vores ansatte personligt forholder sig til dommen kan vi ikke svare på – som organisation har vi taget dommen til efterretning. Det er en kompleks sag som er foregået før min tid som direktør. AIDS-Fondet har i dag procedurer, som gør at medarbejdere ikke længere kan blive bragt i den situation, at de bryder loven, skriver han.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mand klædte sig ud som ulv og jagtede...
bt.dk
Dansk sportsstjerne gør comeback: Og...
bt.dk
Se videoen: Kongefamilien tager...
bt.dk
Se alle billederne fra prins Henriks...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx