Af - 12/09-13 13:00; Opdateret: 12/09-13 13:30

Video: Tis-gult sne og underskrifter fik kold skulderVideo: Tis-gult sne og underskrifter fik kold skulder

Da Greenpeace i dag ville aflevere 5000 underskrifter som protest mod manglende sikkerhed på olieboringer i Grønland, blev de mødt af en lukket dør.

Se hvordan Greenpeace-aktivisterne må gå forgæves med deres 5000 underskrifter, der er en del af kampagnen 'Gul sne' - med undertitlen 'Villy pisser på Arktis.'

Greenpeace fik aldrig afleveret deres 5000 underskrifter til udenrigsminister Villy Søvndal. Da aktivisterne dukkede op i formiddag med et læs gul sne - der skulle symbolisere slogaget 'Villy pisser på Arktis' - fik de en kølig modtagelse.

LÆS OGSÅ: Aktion for isbjørne: Villy belæsses med tis-gult sne

- De låste døren og ringede til politiet, så vi kunne altså ikke få lov at aflevere underskrifterne, siger projektleder på kampagnen Niels Fuglsang til mx.dk.

Metroxpress har hen over sommeren i en længere artikelrække beskrevet, hvordan Forsvarsministeriets utilstrækkelige beredskabsplaner, en lemfældig sikkerhedslovgivning omkring krydstogtskibe og oliegiganternes oliejagt, truer havmiljøet i Arktis.

LÆS OGSÅ: Ministerium får tæv for dårlig sikkerhed i Arktis

Greenpeace har - blandt andet gennem denne happening med tis-gult sne - forsøgt at råbe udenrigsminister Villy Søvndal op. Men der er altså stadig ikke kommet nogen reaktion.

- Måske er det fordi, han har en dårlig sag. Det er svært at gøre noget ved sikkerheden, medmindre man også arbejder for at stoppe olieboringerne, siger Niels Fuglsang til mx.dk.

LÆS OGSÅ: Hård kritik: Danmark svigter på Grønland

Greenpeace måtte gå hjem fra Asiatisk Plads med de 5000 underskrifter. Nu vil man sørge for at hale de 10.000 hjem og herefter igen forsøge at komme af med dem i Udenrigsministeriet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mestrene spiller med musklerne:...
bt.dk
8-årig dreng er blevet fundet
bt.dk
Retoriker: 'Den her tale får...
bt.dk
Det plejer vi ikke at få at vide:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx