21/04-15 09:51; Opdateret: 21/04-15 13:07

Prins Henrik opgiver sin vinproduktionPrins Henrik opgiver sin vinproduktion

Prinsgemalen stopper med at sælge og producere vin fra sit slot i Frankrig.

storybild

(Billede: polfoto)

Efter 40 år som vinbonde, stopper Prins Henrik nu med at sælge og producere vin fra slottet Château de Cayx. Salg og produktion bortforpagtes i stedet til et fransk firma.

Prins Henrik har taget beslutningen efter drøftelse sammen med familien, og beslutningen betyder, at salg og produktion bortforpagtes til det franske firma Vinovalie.

Han udtaler i den forbindelse: "Jeg er glad for denne løsning, som betyder, at produktionen af kvalitetsvin på slottet vil kunne fortsætte og sælges i hele verden", skriver Kongehuset på deres hjemmeside.

Ifølge pressemeddelelsen fra hoffet har prinsen ønsket at forberede et generationsskifte i tide, hvor der ikke er det samme behov for at være direkte involveret i produktionen.

Det mener prins Henrik at have opnået med Vinovalie, der fortsat vil distribuere vinen fra Château de Cayx med Prinsgemalens navn.

Distribution og salg i Danmark vil efter aftale med Vinovalie blive varetaget af de nuværende importører, mens Prinsgemalen stadig beholder vinsalget fra sin egen butik på sit vinslot.

Det franske firma Vinovalie er en sammenslutning af fire kooperativer og private slotte i det sydvestlige Frankrig.

Det ene af vin-kooperativerne har Prinsgemalens far været med til at stifte i Cahors efter 2. verdenskrig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx